Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynka czerwona

O co pytać...?

Polecane posty

Gość mandarynka czerwona

Zaczynamy poszukiwania sali i jutro jadę w jedno miejsce - niestety sama bo narzeczony nie może. To mój pierwszy raz:) To jest jakaś restauracja, ale płaci się tylko za wynajem lokalu i kucharkom które tam pracują. Ustala się wspólnie menu i kupuje produkty we własnym zakresie. Sala jest podobno ładna i duża i dobre jedzenie. Nie chcemy restauracji w której płaci się od talerzyka bo wiele rzeczy będziemy mieć swoich (np.wędlina, ciasto). Dziewczyny napiszcie o co pytać właściciela bo może coś istotnego przeoczę. Chcemy tez zarezerwować tam miejsca noclegowe. Jestem zielona w tych sprawach, dopiero się rozkręcam :)

koszt wynajęcia i ile max za media?? czy w cenę wchodzą naczynia, sztućce, obrusy, dekoracja, na ilę dni sala będzie dla was dostępna. Sprawdź czy mają pomieszczenie chłodzące i na ciasta. Kto dba o czystość łazienek podczas wesela? Dokładnie ustal koszt noclegu i czy obejmuje tylko jedną noc, czy baza noclegowa jest do waszej dyspozycji na kilka dni( niektórzy moga zostać po poprawinach) kucharki: ile za osobę i czy za poprawiny dodatkowo?? czy pieką w tej cenie tort, mięsa itp. Na razie tyle przychodzi mi do głowy.

Od kiedy dostaniecie klucze tzn. od kiedy bedziecie mogli zaczac ubior sali chyba ze oni ubieraja w swoim zakresie no i oczywiscie do kiedy macie oddac sale. Z ta łazienką to dobrze maanda pisze wazne zeby łazienka była czysta i pachnąca.

Gość o czym my zapomnielism
- kto sprzata sale po weselu... I jeszcze warto zapytac chocby w ramach informacji czy maja cos do polecenia z dekoracji ( u nas np. sie okazalo,ze znaja osobe,ktora szla pokrowce na krzesla, a sami o tym z siebie nie wspomniekli). I warto zapytac czy oplacaja ZAiKS

z tego co wiem sale sprząta się samemu, gdy nie jest to restauracja. a zaiksy opłaca zespół lub wynajmujący, czyli nie ma to nic do sali. jeszcze warto zapytać jak to jest ze zniszczeniami, bo niektórzy zamiast odkupionej szklanki czy talerzyka życza sobie dziesięciokrotną kwotę:-( A lepiej by było samemu odkupić, tak samo lustra, sedesy itp. różnie bywa w końcu:-)

Gość z zaiksem moze masz
rajce, ze sprarzatniem w sumie tez, ale wiesz mozna zawsze zapytac cz nie ma opcji doplaty za sprzatanie :) My co prawda teraz z humorem wspominamy pierwsze malzenskie porzadki,ale wtedy nie blismy zachwyceni, wolelismy zaplacic wiecej..

Gość margo205
co do opłaty ZAiKS to my mamy wpisaną w umowie z salą. Na tyle plus, że nie musimy sami biegać i płacić, tylko zrobi to za nas sala. Dogadaj się właśnie z właścicielami, żebyście mieli opłatę doliczoną do umowy. my potem jak podpisywaliśmy umowę z zespołem to od razu nam powiedzieli, że oni takich opłat nie robią i mamy we własnym zakresie.

Gość blablue
co to jest ZAiKS???

opłata za wykorzystywanie cudzych utworów muzycznych podczas imprez. Jest tylko jedno małe ale.... Te opłaty niestety nie trafiają do artystów, bo przecież nikt nie daje listy utworów, które będą wykonywane, a po drugie trudno dotrzeać do np.whitney huston i dać jej 10 gr, bo akurat jej piosenka poleciała:-) Także sama zastanawiam się co się z tymi opłatami dzieje, może ktoś wie??