Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawionaaa

Pierwszy poród a drugi.. ??

Polecane posty

Gość zaciekawionaaa

Mam takie pytanie. Czy któraś z Was miała pierwszy poród bardzo łatwy i szybki,a drugi długi i bolesny? Czy jak się pierwszy poród ma łatwy to drugi tez taki będzie-czy to nie jest regułą? Tak się nad tym zastanawiam,bo pierwszy porod mialam pol roku temu i rodzilam dosc szybko i niezbyt bolesnie. Powazne skurcze ktory zaczely mnie bolec do konca porodu trwały 1,5 godziny, ale i tak nie był to taki ból bym wyła czy darła się. Trochę stękałam i tyle. Do tego urodziłam duze dziecko, 4.300 obw glowy 36cm. Naciecie male-dwa szwy. Jak mysle o drugim porodzie to z jednej strony jestem dobrze nastawiona a z drugiej mnie to przeraza,ze moglabym tak cierpiec np 12godzin.. jak bylo u Was??

Gość zaciekawionaaa
żadna nie odpowiedz jak to było.. czy są takie ktore mialy i pierwszy i drugi poród łątwy? czy pierwszy latwy a drugi b.bolesny? prosze o opinie :)

Gość statystyki prowadzisz
??? nie ma tu reguły, może być i tak i tak... drugi poród nie zależy od pierwszego, aczkolwiek jest niby opinia, ze pierwszy jest długi a kolejny to już leci szybciej ... ja sie z tą opinią nie zgodzę! Co kobieta to inny przypadek.

Gość zaciekawionaaa
Nie prowadzę statystyk,ale chciałam posluchac jak bylo u Was z czystej ludzkiej ciekwosci.

Gość ja ci napisze o tak
moj pierwszy poród trwal 30 min..3 bole parte i dzidzius po 3 latach kolejny poród ktory trwa 23 godziny(masakra) myslaam ze przez okno wyskocze :(

a ja słyszałam ze kolejne porody są łatwiejsze. miałam b.cięzki pierwszy, a drugi znośny. większość moich kolezanek podobnie. oczywiscie zalezy jeszcze jaka jest odległość czasowa miedzy nimi. u mnie było to 1,5 roku, więc jedno parcie i mała urodzona :-) ból tez o wiele mniejszy

Gość zaciekawionaaa
riki-tiki-tak - jesli jest tak jak mowisz,ze drugi porod latwiejszy to ja przy drugim w ogole nie bede czula,ze rodze :D

Gość Parissss
Nie wiem z czego tu sie cieszysz, ze masz wiadro miedzy nogami, ja bym raczej plakala

Gość zaciekawionaaa
Nie mam zadnego wiadra. Jesli chodzi o seks nie czuje zadnej roznicy, tak samo jak i moj partner. Nie wiem czemu niektore kobiety tak przesadzają. Ja zanim urodziłam tez mnie straszono,ze to ze tamto,a gowno się sprawdzilo za przeproszeniem- takze kazda kobieta jest inna i ma inne ciallo :)

Gość podnoszeeeeee

Gość nununu
moj drugi porod byl duzo latwiejszy,trwal godzine,pierwszy 7 godzin .

Gość tez jestem bardzo ciekawaaaaa
Ja tez prosze o wywiedz wiecej mam.usiek. Ja rodze z ok 4 tygodnie. Pierwszy porod 15 godzin. Skorcze co 1 min, a 4 cm rozwarcia. Bol - masakra. Pocieszam sie wlasnie mysla, ze drugi powinien byc szybsz i latwiejszy. Dodam, ze roznica miedy dziecmi dokladnie 3 lata.

ja najlepeij wspominam pierwszy poród okoo 30 min kolejne ...dlugie godziny w bolach (nie ma na to recepty)