Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hardepor

Czy moje koty się lubią?? Czy raczej nietoleruja..?

Polecane posty

Gość Hardepor

Od miesiąca mam dwa koty- w zasadzie kotki. Jedna 3 letnia, druga trzymiesieczna. Starsza kotka jest straszna indywidualistka, nie daje sie nawet nam domownikom poglaskac. Z poczatku bardzo dominowala, nie lubiala malej. Teraz ja toleruje, ale nie jest tak dobrze jak to widze na zdjeciach w internecie zeby koty sie wzajemnie lizaly, albo zeby spaly ze soba. Razem to sie tylko ganiala po calym mieszkaniu- raz jedna druga, raz druga pierwsza i tak okolo 20 minut. Potem przerwa na spanie i potem znow gonitwa. Czasem dochodzi do tego ze starsza mocno zlapie mala za szyje zebami i mala krzyczy. Czy to wszystko sprawia im radosc i to jest zabawa czy raczej koty sie nie lubia i nietolreuja???

Gość lflflflflfl
to jest zabawa, mała krzyczy na wyrost. Ja mam dwie siostry, lubią się, liżą, śpią razem, a też czasami jak jedna drugą spaca i przyciśnie do ziemi to jest taki wrzask, że umarłego by postawiło na nogi. Ale musisz monitorować sytuację.

Gość lflflflflfl
Myślę, że to jest sposób komunikacji, mała daje znać, gdzie jest granca i że to jej się już nie podoba.

Gość Hardepor
Dzieki za odpowiedz. Ale myslisz ze.. sa szczesliwe? Czy raczej starsza niezadowlona jest ze drugi kot w domu sie pojawil..?

Gość lflflflflfl
Trudno powiedzieć.... na pewno to, że się razem bawią to dobry znak. Ja miałam wiele kotów i wiem, że jak koty się nie tolerują, to się omijają z daleka i unikają kontaktu, bo ja się widzą, to są fuki i prychy.