Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika p

Co na kaszel w ciąży-domowe sposoby

Polecane posty

Gość monika p

Jestem w 8tc. Od rana męczy mnie straszny kaszel. Jak narazie nie mam żadnych innych objawów choroby, może troche głowa mnie pobolewa. Ale boje się, żeby z czasem mnie to nie rozłożyło jeszcze bradziej. Dlatego chciałabym zapytać o jakies domowe sposoby na zwalczenie kaszlu. Nie chce brać żadnych leków i wolałabym też nie iśc narazie z tym do lekarza, bo wiadomo, że sezon grypowy i w przychodni mnustwo chorych ludzi, po co mam jeszcze jakiegoś wirusa złapać. Ja z dzieciństwa pamiętam jedynie syrop z cebuli, dzwoniłam do mamy i obiecała mi go zrobić jak wróci z pracy, bo ja na sam zapach cebuli dostaje mdłości, ale z tego co pamiętam, to ten syrop musi chyba postać ze 2-3 dni, żeby był dobry. Może któraś zna jakieś inne sposoby, coś co można szybciej przygotować i zacząć brać? będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam

syrop z cebuli to ja robie, kroisz cebule i zasypujesz cukrem, po 2 - 3 dniach to juz prawie zaczyna sie starzec, ja podaje od razu jak tylko sok pusci. Poza tym mleko z miodem pij.

pij ciepła herbate z cytryna, same rtakie podstawy ja tez podczas ciazy bylam chora, ale to w 6-7 m-cu. Nawet jak poszlam do lekarza to mi nic wlasciwie nei przepisala, jedyne co to wiem ze na gardlo dla ciezarnych sa tantum verde, taki drops.

Gość tez miałam wczesniej objawy
piccolo dziekuje bardzo, to znaczy ze ten syrop z cebuli juz bede dzisiaj mogla wypic:) Nie wiem jak to zrobi, zeby mnie mdlosci nie złapały, ale jakos bede musiala dac rade:) no ja wolalabym nie isc do lekarza, przynajmniej narazie, dopokito nie jest nic powaznego:)

Ja w ciąży jak byłam przeziębiona piłam litrami taką mieszankę rumianek+lipa+hurtowe ilości miodu i cytryny. No i czosnek oczywiście, ale ja surowego nie lubię a smażony czy pieczony podobno traci wszystkie cudowne właściwości

Gość monika p
oczywiscie to ja pisałam wczesniej:)

I mierz sobie temperaturę jak będzie powyżej 38 stopni to koniecznie obniż.

weź sobie cutryne małą oliwe z oliwek , 9 ząbków czosnku 2 łyżki miodu wymieszaj to razem i po łyżeczce z 2-3 razy dziennie jest super pomaga jak niewiem co :-)

Gość monika p
dziekuje dziewczyny za rady :) zaraz wypróbuje tą lipe i rumianek, miód, cytryne i czosnek, bo to mam akurat w domu. temperature mam narazie 37.4, więc to chyba tylko lekki stan podgorączkowy

ja to robiłam w dzbanku i cały dzień piłam, tak mi lekarka kazała. A jakby nie przeszło to powiedziała żebym wzięła angin-heel, to lek homeopatyczny, ale nie musiałam stosować. Jednak w pierwszym trymestrze bym nnie brała żadnych leków bez konsultacji z lekarzem.

Gość kolorowa lala
Ja jestem w pierwszym trymestrze i już miesiąc ma suchy i uporczywy kaszel, najpierw miałam robione inhalacje które w ogóle nie pomogły a potem miałam syrop hedelix - lek homeopatyczny on pomógł ale nie na długo bo znowu szczekam jak pies. Na razie nic nie biorę ale jak tak dalej będzie to chyba wybiorę się znowu do lekarza.

Gość gość
czy w ciazy mozna pic robione syropy z mleczu, sosny czy tez czarnego bzu??