Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inneskaa

To, kim jesteś, krzyczy tak głośno, że nie słyszę, co mówisz.

Polecane posty

Gość Inneskaa

Ostatnio przeczytany cytat... Dał mi dużo do myślenia. Jak bardzo to, jacy jesteśmy, jaką postawę przyjmujemy - kłóci się z tym co mówimy, jakie poglądy prezentujemy. Chciałabym zaprosić Was do dyskusji. Pozdrawiam poniedziałkowo i liczę na Waszą aktywność w ww. temacie ;)

U mnie nie kłóci się i dlatego jestem odludem z małą liczbą znajomych i chodzę sobie po lasach (serio). Sama też mogłaś coś napisać.

Gość bardzo roznie to mozna odebrac
i negatywnie i pozytywnie

Gość Inneskaa
Patrzę na temat przez pryzmat mojej pracy, moich znajomych. Spotykam się z ludźmi, którzy kończą kursy - jak być przywódzcą, dobrym szefem itp. itd. Potem mówią mądrze, chcą słowami zmieniać świat, ale ich mowa ciała - przestraszona, czasem znudzona, ich postawa - zniechęcenia i brak wiary w to co mówią - powodują, że nie są wiarygodni. Nie mają charyzmy, siły, która "wsparła by słowa". Patrzę, patrzę i nic... taki szef nie jest dla mnie autorytetem.

Gość mowe ciala akurat mozna
bardzo latwo wycwiczyc na odpowiednich kursach

Gość Inneskaa
Czyżby? Czy oznacza to, że każdy może być przywódcą? czy to tylko kwestia dobrego przeszkolenia?

a ja bym się nie zgodziła z tym, chyba że w jakiejś jaskrawej sytuacji w każdym człowieku jest sporo sprzeczności, ale nie takich, by zakłócić całość, monolit osobowości wszystko ma swoje powiązania, uzasadnienia, przyczyny wystarczy poznawać, a nie tylko obserwować i słuchać

Gość Inneskaa
Droga Zołzo, więc jak Ty byś zinterpretowała ten cytat: To, kim jesteś, krzyczy tak głośno, że nie słyszę, co mówisz ?

Gość Inneskaa
Nie powiedziałam, że tak twierdzę... dlatego staram się zgłębić temat. Cytowana wypowiedź należy do uczonego z dziedziny filozofii - Emersona.