Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prolaktynaaaa

wysoka prolaktyna norma to 25 a ja mam 83

Polecane posty

Gość prolaktynaaaa

prolaktynaaaa wysoka prolaktyna norma 25, a ja mam 83 do tego mam za wysokie tsh III generacji za niskie ft3 i jeszcze inne rzeczy ale te akurat rozumiem czytalam ze taka prolaktyna moze byc wynikiem guza przysadki mozgowej, - mikrogruczolaka... gdzie sie udac... jestem pod stala kontrola ginekologa od 16 roku zycia i operacji na jajniki dodam ze od dwoch dni chyba wrocil mi stan zapalny ktory zwalczalam przez trzy miesiace, miesiac mialam spokoj pomozcie doradzcie, dziekuje

Gość prolaktynaaaa
nie nie biore antydepresyjnych nigdy, a antykoncepcyjne bralam, ale nie biore juz od dlugiego czasu wtedy mialam lekko podwyzszona prolaktyne o 5, a nie 50

Gość do ginekologa idz

Gość upupupupupu

Gość nrd6
ja mam podobnie, mam mikrogruczolaka, z tym da się żyć!!! poszukaj dobrego endokrynologa.

Gość ale sa problemy z zajsciem
w ciaze

Gość kjsdkfjhfeliwv
wg mnie masz niedoczynność tarczycy. A prolaktyna? nie mam pojęcia, ale lekarz na pewno będzie miał na to jakiś pomysł.

Gość kilcia
Prolaktynaaaa miałaś robiony obciążenie MTC?Warto by było go zrobić. Z wyników prolaktyny wygląda,że masz hiperprolaktynemię. A ten test pokazuje czy jest to hiperprolaktynemia czynnościowa(na skutek stresu), makroprolaktynemia(najczęściej na skutek brania niektórych leków) czy hiperprolaktynemia organiczna( gruczolak).Radziłabym wziąć wszystkie wyniki jakie miałaś robione i iść do dobrego endokrynologa. Ale na hiperprolaktynemię działają skutecznie leki(Bromergon- nawet w przypadku gruczolaka).Nadmierna prolaktyna powoduje problemy z zajściem w ciążę. nrd6 nie wiem kto Ci powiedział,że z gruczolakiem da się żyć. To nie prawda. Gruczolak jest rodzajem nowotworu i trzeba go leczyć, póki jest mały.Radzę Ci zmienić lekarza.

Gość kilcia
Wydaje mi się prolaktynaaaa,że na skutek hiperprolaktynemii rozregulowała Ci się tarczyca . I dopiero po jej unormowaniu powinna tarczyca wrócić do normy. Ja też się zgadzam,że wyniki tarczycy wskazują na niedoczynność,ale jej powodem może być hiperprolaktynemia. Radzę iść do dobrego endokrynologa.