Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menciiii

wysypka na dekolcie

Polecane posty

Gość menciiii

Drogie kobietki ! Z pewnością było już kilka postów o podobnym temacie, ale przedstawię swój problem i liczę na rozsądne porady. Otóż...Mam 21 lat a od ponad pół roku zmagam się z pryszczami na dekolcie. Na początku pojawia się czerwona plamka a na niej robi się miniaturowy pryszczyk z żółtą ropno-wodnistą substancją. Nigdy nie miałam problemu z dekoltem, z twarzą owszem. Pod opieką dermatologa jestem od kliku lat. Twarz jest w porządku a dekolt niekiedy wygląda jak w wysypce. Stosowałam chyba już każdy lek, maść jaką tylko dermatologia wymyśliła i nic nie pomaga, a jesli juz to na krótko. Myślałam, ze to moze skutek tab. antykoncepcyjnych, dlatego je odstawiłam i jest tak samo. A może to probloemy z żołądkiem. Zapisałam się na gastroskopie ale rezultaty dopiero za kilka miesięcy. Poradźcie kochane...

Gość rózia 30
Witam !ja od lutego też mam problemy z wysypką na dekolcie - byłam u lekarza rodzinnego potem u dermatologa .I dermatolog przepisał mi różne maści i od razu powiedział że jak nie przejdzie to trzeba zrobić badania w kierunku bakterii w żołądku .I trafił wyszła bakteria helikobakter p...i to był wyrzut na skórze .Teraz jestem w trakcie leczenia -wysypka przygasła 1/3 znikła a reszta tak jakby się goiła znaki jeszcze są -zobaczę co dalej -za tydzień mam wizytę .Proszę sobie sprawdzić a może to coś takiego jest u Ciebie ???pozdrawiam i życzę trafnej diagnozy :)