Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafra

Skręcona kostka, co dalej?

Polecane posty

Gość kafra

Obecnie mieszkam w Warszawie, póki co nie jestem zapisana w żadnej przychodni, wczoraj skręciłam sobie kostkę (bynajmniej tak mi się wydaję)... Co zrobić w takiej sytuacji? Byle który lekarz na pewno mnie nie przyjmie, szpital pewnie też. Proszę o radę.

Gość ojaoaja
ja ci polecam domowy sposób, który mi bardzo pomógł posmaruj tą kostkę zwykłym octem, takim kuchennym i owiń ją dobrze jakąś ścierką, czymś zeby ci było ciepło i pare godzin trzymaj, powtarzaj kilka razy w ciągu dnia;)

Gość haluś
Właśnie wybieram się do szpitala, boję się zwłaszcza dlatego, że w ogóle nie ma spuchnięcia.

ocet powinien być rozcieńczony z wodą !Na szklankę wody 2 łyżki octu.Zwilżyć kawałek szmatki , przyłożyć do kostki, zawiązać bandażem elastycznym, ale niezbyt ścisło.Okłady powtarzać 3-4 razy dziennie.

Gość jaka taka ja
jak nie ma opuchlizny to ocet nie potrzebny jest trzeba zrobic zjdęcie, jesli nic tam nie wykaże to na ok 10 dni powinnas mies usztywniona kostkę i tyle.

Gość ojaoaja
ja nie miałam opuchlizny i nie rozcienczałam octu

Gość gość
W Wypadku skręcenia kostki trzeba jak najszybciej udać się do ortopedy. Lekarz określi jak poważny jest to uraz oraz powie nam jak dbać o kontuzjowaną nogę. Jeżeli mieszkacie we Wrocławiu to wybierzcie się do www.lekarzortopedawroclaw.pl Jest to gabinet ortopedyczny, w którym możecie liczyć na profesjonalną obsługę.

Gość Amonika

ja z kolei trafiłam na dobrych specjalistów w Reha Expert. i dzięki nim na prawdę sprawnie i szybko wróciłam do pełnego ruchu. I myślę ze warto znaleźć takich dobrych i odpowiednich lekarzy jak własnie są tam!