Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nibyminipocieszna

prosze o odpowiedz, ciaza?

Polecane posty

Gość Nibyminipocieszna

Cześć. Nazywam się Magda, mam 17 lat . Piszę do was bo chcę się spytac jakie jest wasze zdanie na ten temat , bo bardzo się boję. Chodzi o to, ze od jakiś 2 miesiecy biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminelle, zawsze bralam dobrze regularnie z 7-dniową przerwą. Gdy skończylam 2 blister, zrobilam przerwe. Jednak niestety zapomnialam wziąć w 8 dzień, czyli po 7-dniowej przerwie pierwszej tabletki z nowego blistra i wzielam pierwsza dopiero na 9 dzien Ale najgorsze jest to ze w ten 9 dzień kochałam się z moim chłopakiem bez prezerwatywy .. Od tego czasu minęło 1,5 tygodnia a ja sie martwie, że moge być w ciąży Chciałabym usłyszęć wasze zdanie na ten temat jakie jest prawdopodobieństwo ciąży.. Czy ta tabletka może poprostu nie zadziałać poniewaz jest pierwsza z nowego blistra i wziełam ją po 8 dniowej nie 7 dniowej przerwie ? ( bo slyszalam ze przerwa nie moze byc dluzsza) Czy sa jakies nadzieje ze zadziala ? Bardzo się bojęę Na test jeszcze jest za wczesnie ;( Nie powinnam tak mówić ale te dziecko zniszczylo by mi zycie.. a raczej zmienilo plany.. nie poszlabym na studia ;( mama nie mogla by już wyjezdzac do pracy za granice .. Ahaaa i jeszcze jedno.. moze sie wydac glupie ale wczesniej sie z takim czyms nie spotkalam wiec sie jeszcze bardziej wczoraj zalamalam. Jestem chora od piatku, wczoraj bylam u lekarza , ten jak zawsze zbadal mi klatke, zajrzal do gardla ale mimo ze nigdy nie pytal powiedzial 'nie jestes czasem w ciazy' ? oczywiscie powiedzialam ze nie .. Czekam na odpowiedzi. Z gory dziekuję ;** Pozdrawiam.

Gość olgawawa25
Nie ma podstawowych informacji tj. czy doszło do wytrysku w sposób, w który nasienie mogło dostać się do pochwy? Na moje oko bardzo małe jest prawdopodobieństwo, że zaszłaś w ciążę ,ale życie płata figle. Lekarz zapytał czy jesteś w ciąży, ponieważ zapewne chciał przepisać Ci leki na chorobę - a nie wszystkie możesz brać w pierwszym trymestrze - to świadczy o jego profesjonalnym podejściu do swojej pracy, a nie o podejrzeniach - na czole nie będziesz miał nigdy wypisane, że jesteś w ciąży - po 5-ciu miesiącach wszak widać to gołym okiem, ale na razie nie martw się na zapas. Poza tym, dobry test ciążowy juz po takim czasie jest w stanie wykryć hormon Beta-HCG, który jest zwiastunem rozwijającego się życia w ciele kobiety.

Gość Nibyminipocieszna
Tak wytrysk byl w środku, we mnie. Dziekuję za informacje :) Proszę o więcej opinii.