Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiatek21

JAK WYSLAC PACZKE LIST BABELKOWY?

Polecane posty

Gość swiatek21

musze wyslac do austrii list taki babelkowy z zawartoscia. moze ktos mi napisac jak odbywa sie ten proces?napisze adres na koperecie a potem co mam zrobic?jakie znaczki itp?zalezy mi na szybiej wysylce

Gość swiatek21
a gdybym chciala obwiazac ten list wstazka bylby problem?

Gość swiatek21
a jakbym chciala obwiazac ten list wstazka bylby problem?

Gość swiatek21
a jakbym chciala obwiazac ten list wstazka bylby problem?

Gość grenadinne
nie ma cudow, piszesz adres na kopercie i idziesz na poczte, pozniej tlumaczysz pani w okienku, ze chcesz to wyslac do australii i zalezy ci na szybkiej i bezpiecznej przesylce. jesli to cos wartyosciowego, mozesz zapytac o ubezpieczenie paczki. no i oczywiscie o priorytet. pani na poczcie sama ci powie ile kosztuje taka przesylka (zalezy od wagi) i ile bedziesz musiala za nia zaplacic.

Gość jasne na dobre i na zle
a po co obwiazac list? W srodku obwiaz na ko^percie adres piszesz wyslij polecopnym ja tak zawsze robie

Gość swiatek21
chodzi mi o ozdobna wstazke na liscie

Ach odświeżę temat ponieważ teraz też czeka mnie wysyłka paczki z tym, że do Niemiec. Ale ja jednak dla bezpieczeństwa... wyślę ja kurierem lub brokerem (w typie ain kurier) bo jednak chciałabym, żeby paczka została dostarczona w miarę szybko i w ogóle, żeby nie zaginęła przypadkiem ;)

Gość JakPomoge
Jak chcesz wysłać kurierem to proponuję jakiegoś pośrednika. Jest ich wielu na rynku teraz i mają dużo lepsze ceny od tradycyjnych przewoźników. I zwróć uwagę żeby świadczyli usługę door-to-door czyli że przyjedzie kurier do Ciebie po paczkę :D Ja to w sumie niedawno odkryłam i jak głupia biegałam po poczcie (kolejki.... strata czasu :/). Ja w sumie najbardziej lubie wysyłać przez polfast.pl ale jak pisałam wczesniej masz duży wybór. Jak masz jakiś problem pytaj śmiało!

Gość Iza

Zgodze się z przedmówcą, jak kurierem to tylko przez pośrednika. Osobiście korzystam ze zlapkuriera.pl i w kilka minut mam przesyłkę nadana i czekam sobie w domu spokojnie na kuriera 🙂 Mają tam dużo firm do wyboru, więc każdy coś dla siebie znajdzie. Dodatkowo obsługa Klienta też zawsze pomocna. Polecam.