Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k310i

!!!!!!!!!BANK MNIE OKRADŁ!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość k310i

Jak to jest? Mam konto w banku "X" przelewam pieniądze na konto drugiej osoby w tym samym banku "X" i ci złodzieje chcą ode mnie 2% z tej kwoty, którą przelałam. jak to możliwe? Tym bardziej, że na ich stronie jest napisane, że przelewy wewnątrz banku są bezpłatne...

Gość grenadinne
przeczytaj dokladnie regulamin i jesli faktycznie cos sie nie zgadza, to pisz reklamacje, zazadaj wyjasnienia sytuacji i anulowania oplaty za przelew.

Gość k310i
na stronie nie mogę znaleźć regulaminu, ale mają podaną taryfę prowizji i opłat... i pisze jak byk, że przelewy wewnątrz banku są bezpłatne. Kurcze, to nie chodzi o 5 zł tylko o 2.000 co ja mam im w tym banku powiedzieć? strona internetowa nie jest chyba żadnym dokumentem

Gość założ se internetowe konto
w tym banku i nie zapłacisz za przelew jaki to bank?

Gość amalletta
poproś o podstawę prawną na której chcą cio wlepić tę prowizję i powołaj się na konkretny paragraf regulaminu na stronie netowej

Gość k310i
a to taki mało znany, praktycznie wiejski bank. Może dlatego sobie na to pozwalają, Myślą, że ludzie, którzy mieszkają na wsi nie będą czytać regulaminu, a jak się jakaś owca zdarzy to przeproszą, dadzą czekoladę i po sprawie. W ogóle to o co im chodzi, przecież pieniądze zostają w ich banku, to jest kwestia tylko przelewu na inne konto

Gość hgjhjujuik
Zanim zaczniesz drzec jape to przeczytaj dokladnie regulamin. Pracowalam 5 lat w banku i mialam codziennie do czynienia z idiotkami, ktore darly sie na cala ulice ze bank je okrada a potem okazywalo sie ze nie przeczytaly regulaminu ps jak juz przeczytaly regulamin i wyszlo na to ze nie maja racje to nadal darly jape- porazka hahah

Gość każdy bank bierze haracz
za ręczne operacje, trzeba było internetowe konto założyć i samodzielnie zrobić przelew albo wybrac gotówkę i dać forsę do ręki

Gość k310i
chyba jasno się wyrażam: na stronie internetowej w tableli prowizji jest napisane, że za przelew wewnątrz banku nie ma opłaty więc nie mówcie mi, że dre papę na całą ulicę nie mając racji. Bo ani jedno ani drugie nie jest prawdą.

Gość grenadinne
dobra, powiedz co to za bank, to znajdziemy regulamin i zobaczymy za co ci te 2% zabrali.

Gość grenadinne
faktycznie ciezko z tym regulaminem, ale jesli robilas tylko przelew z wlasnego konta na czyjes w ramach tego samego banku, to powinno byc bezplatne, zgodnie z tym co pisza. nie masz gdzies w domu dokumentow, ktore podpisywalas, kiedy zakladalas twoj ROR? byc moze to by cos wyjasnilo. jesli nie, to po prostu zwroc sie do nich na pismie, albo chociaz sie przejdz, zeby ci po prostu wskazali paluchem na kartce, na jakiej podstawie naliczyli ci 2% prowizji od wplaty. jesli nie beda potrafili ci wskazac, to bez skrupolow zloz reklamacje.

Gość stanu wolnego
A nie chodzi o konto walutowe? Często przy walucie są o wiele wyższe opłaty.

Gość k310i
dzięki za radę. Jutro się tam przejdę