Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia 555

NADCIŚNIENIE

Polecane posty

Gość Nadia 555

Witajcie:) Mam 29 lat i rok temu zaczelam miec problemy z cisnieniem, niestety ma tendencje do bycia zbyt wysokim. Najwieksza wartosc jaka i sie zadarzyla to 180 na 125 z pulsem ok 110, ale to zdarzylo się raz lub dwa. Od tego czasu biore Bisopromerck, ale zazwyczaj tylko cwiartkę. Mialam ekg i echo serca, badania moczu i tarczycy i wsyztskie wyszły OK. I jakos żyję z tym jak miliony ludzi, ale od czasu do czasu mam takie dni, ze mimo bisopromercku cisnienie rosnie (wlasnie od czwartku znow mam z tym problem, choc ostanie 7 mcy wszystko bylo w normie) i gdy zażyję więcej leku (polowkę lub 2 razy dziennie po pół) to skurczowe spada to ok 120-130, puls spada do 70-80 kilka, ale z rozkurczowym bywa gorzej - ciagle utrzymuje sie od 90 do 97-100. Czy macie z doświadczenia jakąs radę? Ponadto martwię się, bo jeszcze nie jestem matką i obawiam się, czy ciśnienie może utrudniać mi przebieg ewentualnej ciąży lub szkodzić dzieku? Z góry dziękuję za wszytskie porady i wskazówki,:)

Gość nie mam pojęcia jaki Nick
też mam nadciśnienie ale nie biorę leków, próbowalam z dwoma ale nie dawały poprawy .

Gość Nadia 555
a jakie masz wartości? jak się z tym czujesz? co na to lekarz? ponoc wiele ludzi nawet nie wie, że je ma, ale powinno sie je trzymac w ryzach, zeby nie bylo niebezpieczne, natomiast mnie sie czasem wymyka. Co prawda to się straszne wartości, ale jednak się tym martwie. W ogole jestem kumulacją stresu, to pewnie dlatego, robilam badania bo nieraz odczuwam ciężar na klatce piersiowej, ale wszysztko wykluczone i zrzucone na karb nerwów. Ktoz ich jednak dzis nie ma? Jednak fakt, że nie każdy się jednakowo życiem przejmuje.