Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna_18

więc łączmy się... ARYTMIA.

Polecane posty

Gość dziewczyna_18

mam 18naście lat. od 3klasy gimnazjum dokuczały mi napadowe 'ataki' serca. kołatanie, ból klatki piersiowej, migotanie serca. pojawiały się przy tym osłabienia, straszne bóle prawej strony głowy i drętwienie prawej ręki. każdy taki 'atak' trwał minimum 3 godziny. bagatelizowałam sprawę i dopiero teraz tak naprawdę się za to zabrałam. w listopadzie zostałam skierowana do szpitala. miałam różnorodne badania. morfologia, holter, holter ciśnieniowy, echo serca i takie tam. na początku lekarze chyba nie wierzyli, że coś mi jest, myśleli chyba, że udaję. mówili, że badania nic nie wykazały i pewnie tak naprawdę to z stresu. potem dokładnie jednak przejrzeli wyniki moich badań i okazało się, że mam arytmię, zaburzenia rytmu serca po postacią rytmu dolnoprzedsionkowego. biorę prepanolol dwa razy dziennie i preparaty magnezu i potasu. co miesiąc mam chodzić do kardiologa na kontrolę. niestety wczoraj miałam aż dwa takie ataki, jeden rano, drugi wieczorem i dziś boli mnie cała klatka piersiowa. nikt nigdy w mojej rodzinie nie chorował na serce. lekarze do tej pory nawet nie wiedzą skąd ta arytmia. ale trudno mam ją i trzeba z tym jakoś żyć. powiedzieli mi w szpitalu, że jeśli ataki będą częste to czeka mnie operacja serca, chcą mi coś wstawiać. ale mam nadzieję, że mnie to ominie. ma ktoś z was arytmię? czy macie często takie ataki kołatania serca? duszności i w ogóle? jak sobie z tym radzicie? jak osłabiacie każdy taki 'atak'? macie jakieś swoje sposoby? bo to czasem jest naprawdę uciążliwe tym bardziej, że czeka mnie w tym roku matura i nie chciałabym żeby pisząc maturę znów złapał mnie ten głupi 'atak'. pozdrawiam :* :)

Gość dziewczyna_18
tam miało być propanolol. :) źle mi się napisało. poza tym coś z dolną częścią serca mam nie tak.