Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zagubiony człowiek

Czy moge być zawsze na diecie 1000 kcal ?

Polecane posty

Naked, no niby tak , ale jeśli mi sie spóźnia od ciąży, to już nic z tym nie zrobie, a jesli to przez brak tłuszczów,to szybko pójde do lekarza i coś da się z tym zrobic :) Dzięki za rady , już zaczęłam "normalniej" jeść. Wczoraj zrobiłam sobie mięso pieczone w tych woreczkach "pomysł na" suuuper wyszło,polecam wam. i biore jeszcze taki tran w kapsułkach "omega 3" , i powoli przywracam tłuszcze do mojej diety. A jak to u Ciebie było? długo nie miałas okresu? i po jak długim czasie stosowania tej niskokalorycznej diety go straciłaś? Jak go przywróciłas?

hej:) Kochana u mnie sprawa okresu jest troszke bardziej zlozona bo pozniej doszlo mi do tego wszystkiego PCOS. ale jesli mowimy juz o wyniku diety to w bardzo krotkim czasie po rozpoczeciu tej chorej diety , stracilam okres-mysle ze to byl jeden cykl jakos.i tak sobie zylam chyba przez 7 m-cy, gdzies w okolicach 5 miesiaca, sie ocknelam i zaczelam przywracac tluszcze- i tak jakos stopniowo mi wrocil. no i pozniej, dlugo pozniej znowu przestalam miesiaczkowac ale to juz w wyniku wlasnie PCOS. no to tak wyglada:) pochwal sie jadlem:)

aha, no widzisz, człowiek uczy się na błędach. ja na szczęscie już teraz sie "ocknęłam" :) Moje jadło wzbogacam z każdym dniem o trochę masła , oliwę z oliwek lub z pestek winogron , mięcho i więcej ryb.... oczywiście plus dużo warzyw i trochę węgli.... robie to stopniowo , ale czuje sie coraz lepiej a waga stoi w miejscu , także chyba ok :) dziś np śn 2 kanapki ( chleb ciemny pełnoziarnisty ) z masłem i schabem pieczonym plus pól jajka, kawałek ogórka i papryki ok 300 kcal IIśn serek wiejski + pomidor ok 100 kcal obiad mieso pieczone z oliwą ( indyk + cielęcina) i surówka z kapusty ok 350 kcal podw. marchewka z groszkiem , porcja ok 200 gr czyli 100 kcal jajko+ chleb wieloziarnisty i troche szczypiorku i cebuli. ok 180 kcal no to sie pochwaliłam :) Naked , zmieniłabyś coś ? albo coś dodała ? Pozdrawiam PS Masz konto na NK? Może się tam zgadamy?

helou:) zaczne od jadl..wiec moim zdaniem:P: sn--> podoba mi sie:) i warzywek mozesz spokojnie wiecej dawac niz po kawalku :) fajnie, ze jest jajo bo to tez zdrowy tluszczyk:) 2sn--> okej, ale ja jakos to na kolacje bym dala ( idac w mysl bialkowych kolacji)..ale wiejski jest jak najbardziej spoko:) i polecam CI opcje zmiesznia owego wiesniaka z orzechami mniam:) ( wlasnie nie zapominaj o orzechach, wiem ze kcal sporo ale nie boj sie ich:) obiad..a owocki?, nie lubisz?:) obiad--> git ale stopniowo dodwaj tutaj wegle, pamietaj ze tluszcze jemy ale tez zwiekszamy kcal- na 2000 tez sie chudnie:)( a Ty teraz jak z waga stoisz? leci cos w dol czy juz sie zatrzymalo?) podw. --> bialko bym tu jakos tez wrzucila, moze tuna do tego:P kol--> tutaj bialko ma gorowac, ten chleb wczesniej troszke... Kochana strasznie malutko..ja bym miala slinotok caly dzien...a powiedz odczuwasz ochote na cukier? co prawda jadlo masz z niskim IG ( poza ta marchewa) wiec skokow nie powinno byc, ale jestem ciekawa jak z twoim podjadaniem slodkosci bylo wczesniej:) Wiesz co, moze NK zostawmy na pozniej ale na gadu zawsze mozemy sie zgadac:) nie wiem- moze skrobnij maila to CI wysle numer:) pozdrawiam ps. okresu ciagle ani widu ani slychu?

Gość hahahaha ale mam ubaw
Wpierniczalqas po 4-5tys kcal, 2-3 tygodnie ejsz tysiac i juz mam problem egzystencjalny czy mozesz tak zawsze. za jakis czas bedziesz miala problem jak nie wpierniczac znowu 4 tysiecy haha jak ja to lubie :D

na te 4000 skladały się jedynie słodkości i niezdrowe wysokokaloryczne jedzenie , także drogi "hahaha" nie rozumiem czemu sie tak dziswisz, jem objętościowo tyle samo, tylko że bez zbędnych tłuszczów i cukrów, i jest mi z tym dobrze wiec pytam o opinie czy tak można. Naked - zagubionyczlowiek@o2.pl czekam :) a okres spóźniony , ale dotarł :D

Hej:) Wczoraj napisałam długiego posta, ale net mi padł i posta gdzieś wcięło... Ostatnio mam małą przerwę w zdrowym odżywianiu...Przez 2 dni byłam w delegacji; jadłam mało i nieregularnie. W ogóle nic mi ostatnio nie smakuje; po każdym posiłku czuję ucisk w żołądku. Wczoraj też nie zjadłam dużo - max. 1500 kcal - a cały czas tyję..>Waże już 64 kilo. Przecież to nienormalne; wiecznie się pilnować, jeść tak mało i TYĆ... Wygląda na to, że przy 1000 chudnę, 1200 - trzymam wagę, a 1500 TYJĘ... Wczoraj śniadanko wzorowe - bułka orkiszowa (jedna połóka z serem żółtym i warzywami, druga z wiejskim i łyżeczką dżemu). Na drugie - jabłko i jogurt (owocowy=niezdrowy, bo dosładzany). Potem 2 gałki lodów, a na obiad 5 pierogów (małych) i surówka z pekinki. Na kolację ok. 100 g makreli. Nieustannie toczę wojnę kuchenną z mamą, która najchętniej smażyłaby placki ziemniaczane i kotlety...Staram się robić np. rybą na patelni do grillowania, piersi z kurczaka, omlety na odrobinie oliwy. Zajrzę pod koniec dnia i napiszę, jak mi poszło. Dobrze kojarzę, że ED to bulimia...?

Aguś wydaje mi sie ze skurczyl Ci sie najzwyczajniej żoło i teraz masz takie problemy- musialas Kochana bardzo malo jesc. A powiedz jak jadlas wczesniej? Bo Ty zadnej nadwagi nie masz i teraz trzeba popracowac troszke nad Twoim meta- jesz bardzo malo i faktycznie szkoa na tym tyc...trzeba CI tez chyba aktywnpoc fiz zwiekszyc troszke, urozmaicic bo ogranizm przyzwyczaja sie do czestego wykonywania tego samo oi to juz efektow zadnych nie ma.. ed to eating disorder czyli wszelkie zaburzennia zywienia pisz, pisz Kochana smialo:)

Hej. Rok temu byłam na SB, ogólnie jadłam mało węgli, no i potem jojo...To było straszne; po prostu miałąm ślinotok; po obiedzie jeszcze się dopychałam. Moim problemem były te z imprezy; po prostu nie panuję wtedy nad jedzeniem. Nawet nie święta itp, tylko imprezy ze znjomymi... Nie wiem czy dam rade więcej ćwiczyć; praca, rodzina itp. W sobotę byłam na długim spcerze i łyżweach, wczoraj też łyżwy. Ogólnie dzień wzorowy - tylko wieczorem garść popcornu, chrupek i 3 kieliszki wina. Śniadanie - jajecznica z 2 jajek, 2 kromki orkiszowego z wędliną z indyka, papryka Jabłko Obiad - duszona pierś, pól ziemniaka, surówka z pekinki, papryki i sałaty, kapusta kiszona Podwieczorek - kisiel z brzoskwinią, mandarynka Kolacja - serek wiejski z 3 orzechami. Dziś 64,4...Niby jeśli chodzi o cm, to nie jest źle; tylko w okolicach pępka przybył mi 1 cm...:/

up up Zastanawiam się, czy nie mam PCOS...Okresu brak od czerwca... No i tłuszcz gromadzi mi się w dolnych partiach ciała (od pępka w dół - poza tyłkiem - i nogi)

hej Aguś:) zrob czym predzej usg jajnikow to rozwiejesz wszelkie watpliwosci. jak swieta? objedzona?:)

Hej:) "Napad" miałam "tylko" w wigilię. W drugi dzień Świąt wyprawiałam urodziny - nie było najgorzej:) Jeśli czegoś zjadłam za dużo, to ciast...Zawsze się ich wystrzegam, a teraz nie miałam jak uciec. Na szczęście znalazłam czas i siły na ćwiczenia:) Trochę zwiększyłam ich dawkę, więc nie czuję się przynajmniej beznadziejnie:) Zauważyłam, że lepiej funkcjonuję, jak jem 3, max. 4 posiłki, w tym porządne śniadanie i obiad ok.14. Może zrezygnuję z jedzenia malutkich porcji 6 razy dziennie:/ Od 30 mam urlop, więc umówię się na USG. PoZdrawiam serdecznie.

Gość gość
Warto na pewno podczas takiej diety zadbac o to aby nasze śniadania były pełnowartościowe i zdrowe. Dlatego jesli szukacie naprawdę dobrego rozwiązania to polecałabym takie własny zestaw http://musli4u.pl/

Gość kona24
oczywiście, że nie. Pozbawiasz w ten sposób swój organizm siły i wówczas nie pracuje i nie funkcjonuje on prawidłowo. Nie możesz tak robić, poza tym z pewnością wówczas ładnie nie schudniesz nawet ostro trenując. Poczytaj o suplementach, które wzmocnią Twój organizm tu https://www.natural.pl