Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nel91

czy to ciąża czy tylko zapalenia pęcherza

Polecane posty

w poniedziałek poszłam do lekarza gdyż myślałam, że mam zapalenia pęcherza. przez cały weekend miałam takie objawy: ciągle chciało mi się siku a pod koniec oddawania moczu odczuwałam dość silny ból (standardowe objawy przy zapaleniu pęcherza) lekarz powiedział mi, że mogę być w ciąży i właśnie z nią są związane te objawy. odesłał mnie na badania moczu, ale i tak nic z nich nie rozumiem. czy ktoś może mi wytłumaczyć te wyniki i czy mogąone świadczyć o tym że jestem w ciąży. opis Odczyn: kwaśny Ph 6.0 Białko: obesne w ilości 30 [mg/dl] Glukoza:nie wykryto Bilirubina: nie wykryto Urobilinogen: w normie Ciała ketonowe: nieobecne Azotyny: dodatnie Leukocyty z paska: nieobecne Erytrocyty zpaska: nieobecne osad Nabłonki płaskie: liczne w polu widzenia Nabłonki okrągłe: pojedyńcze w polu widzenia Leukocuty: 2-3 Erytrocyty: niewykryto Składniki mineralne: szczawiany wapnia (kryształy) pojedyńcze wpolu widzenia Bakterie: liczne wpolu widzenia

Gość afsdfadfaf
a to przypadkiem nie trzeba zrobić badania specjalnie pod kątem ciąży? To widać na takich zwykłych wynikach?

nel Mi tez chciało się siku ciągle poszłam na USG i powierdział ze w ciaży nie jestem tylko mam zaziębione nerki... A masz słuszne podejrzenia ze możesz byc w ciaży?