Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tola-Ola

Brak okresu po odstawieniu tabletek!?

Polecane posty

Gość Tola-Ola

Mam taki problem... W sierpniu, któregoś tam dnia, w dniu przedostatniej tabletki z opakowania kochałam się z moim chłopakiem. Ostatniej tabletki z opakowania już nie wzięłam, bo rzuciłam przyjmowanie tabsów. Okres we wrześniu był ok, po ok 28 dniach, w październiku po ok. 31 dniach i od tego czasu nie mam już okresu, bo spóźnia się 14 dni! (28 dni+14). I tak się teraz martwię, czy możliwe jest żebym była w ciąży? Czy warto robić test? Czy to już czas na pójście do lekarza, czy lepiej jeszcze poczekać na okres? I czym to właściwie może być spowodowane? Dodam, że tabletki brałam 2 lata i podczas przyjmowania zawsze miałam objaw bolących piersi na tydzień przed okresem, ale odkąd je rzuciłam juz nie mam takiego objawu... dziwne. Proszę Was o radę.

Gość a Ty nie wiesz że
skoro przestałaś brać tabletki to nie było zabezpieczenia przed ciążą? :O

Gość Tola-Ola
Ehh... Kochaliśmy się przy ostatniej tabletce a następnego dnia zaczął się tydzień na krwawienie z odstawienia, więc rzekomo ochrona miała być :/

Gość a Ty nie wiesz że
i byłaby - pod warunkiem, że po 7-dniowej przerwie zaczęłabyś ponownie brać tabletki. A tak to nie ma.

Gość Tola-Ola
No nie strasz mnie ;) To skąd wzięłyby się dwa normalne okresy po? A poza tym w ulotce jest napisane, że jak się zapomni tabletki w ostatnim tygodniu przyjmowania to możliwość zajścia w ciążę jest znikoma.

Gość Tola-Ola
Czy ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć na ten temat?

Gość spokojnie spokojnie
takie spóźnienie to chyba jednak od tego odstawienie bo organizm musi mieć czas żeby wrócić na swoje tory. co do zabezpieczenia to sądzę, że było, bo jednak przerwa ma trwać 7 dni i owszem jest "pewna" jeśli rozpoczniesz nowe opakowanie, ale Ty kochałaś się jeszcze przed przerwą a chyba nawet najsprytniejszy plemnik nie przetrwa całego tygodnia bo środowisko powinno być jednak nadal nieprzyjazne dla niego. zrób test dla uspokojenia. jak się jeszcze przez tydzień czy 2 nie pojawi to do gina

Gość PrzeczytamWszystkich
http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ Zapraszam wszystkich do rejestracji w serwisie Przeczytam Wszystkich. W serwisie tym zdobywasz punkty za czytanie artykułów z różnych stron choć tak na prawdę wystarczy że otworzysz kilka wybranych artykułów, poczekasz kilka sekund a punkty wpłyną na Twoje konto. Zdobyte punkty wymieniasz na nagrody począwszy od doładowań na komórki a kończąc na na prawdę wartościowym sprzęcie takim jak: laptopy, telewizory, komórki czy mp4. Poprzez rejestrację z tego linku: http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ zyskasz na start 100 punktów. Jedynym wymogiem otrzymania tych dodatkowych punktów jest rejestracja w ciągu pół godziny od kliknięcia w ten link. Zapraszam gorąco! Warto! http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/

Gość Tola-Ola
Dzięki za radę :) Zrobiłam wczoraj test i był negatywny, czyli w ciąży nie jestem :) W takim razie organizm po odstawieniu jeszcze nie doszedł do siebie. Poczekam jeszcze do końca miesiąca i jak nie dostanę @ to pewnie zgłoszę się na wywołanie.