Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana matka

Chce zmienic chrzestna dziecka czy ktos wie czy mozna to zrobic???

Polecane posty

Gość gość
Ojciec chrzestny mojego dziecka został świadkiem Jehowy czy można zmienić chrzestnego w takiej sytuacji?

Gość gość
fajnie by było jakby można było zmieniać chrzestnych, wtedy bym odwołała swoich i chrzest by mi się zmazał, jakby go nie było. Super sprawa :)

Gość gość
Tak to jest jak się chrzestną z katalogu wybiera tylko po to by była zawsze, często i dostatnią ciocią która przedkłada chrześniaka nad własne sprawy i życie. A tak nigdy nie będzie. Ja też mam chrzestnych -chrzestnego(bliska rodzina) widziałam przelotnie kilka razy w życiu nawet o mnie nie zapytał. Ostatni raz rozmawialiśmy 30 lat temu był na mojej rocznicy komunii-chyba tak zakładam. Chrzestna to bardzo uboga kobieta kiedy przychodzi zawsze pomogę wesprę.Czasami do niej wpadam.(mamy podobne poglądy polityczne:D a to już coś) Nigdy od chrzestnych nie dostałam niczego wartościowego tak jak tutaj czasami piszecie że liczycie na pieniądze i złoto i hoooj wie co jeszcze. A zainteresowanie dziecku mają dać rodzice biologiczni-oni są od tego!

Gość gość
12:09 Dokładnie! Chrzestni to symbol tylko nic zobowiązującego-dawno juz minęły czasy rodzin wielopokoleniowych gdzie wszyscy na kupie żyli! Teraz każdy ma swoje i wydzielone co do grosza i minuty! Sztuczna inteligencja zaczyna nas wypierać! Ale nawet tutaj życie zatoczy swe koło-nie bez powodu Pan Bóg wszystko okrągłym uczynił! Nie bez powodu tajemniczy architekci od piramid w każdym elemencie zawarli okrąg! Życie kołem się toczy! Ostatni będą pierwszymi a pierwsi ostatnimi od wielka tajemnica ułomnej natury człowieka!

Gość gość
12:21 Tak ale w tym cały ambaras by wszyscy chcieli sobie wybaczać tą głupotę naraz:) A człowiek jak widać po tym topiku zły i żądny zemsty.

Gość Bardzo przykre
U mnie taka sytuacja że chrzestny, który wydawał mi się normalny człowiek, na urodzinach moich dzieci (są z tego samego miesiąca) z których jednego jest właśnie chrzestnym upił się zwyzywał mnie i popchnął, normalnie byłam w ciężkim szoku !!! Kompletnie mnie zatkało i nie wiem dlaczego tak zrobił. Doszło do mnie że to jakiś totalny agresor i muszę izolować od niego moje dzieci i siebie bo co jak co ale przemoc to dla mnie straszna sprawa. I teraz mojemu młodszemu dziecku będzie bardzo przykro bo starszy ma chrzestnego a młodszy po tej sytuacji już praktycznie nie i mnie też jest bardzo przykro z całej tej sytuacji bo właśnie teraz się dowiedziałam że nic nie mogę zrobić by mojemu młodszemu nie było przykro i dlatego uważam że powinna być taka możliwość żeby móc zmienić chrzestnych, bo przecież najważniejsze są dzieci i to wszystko dla nich i dla ich dobra...

Gość gość
w głowach wam sie przewraca!!!! czy to kto jest chrzestnym jest takie ważne??? przecież jesteście wy- rodzice a wasze dzieciaki nie takie jeszcze przykrości w życiu czekają! na ludziach zawiodą się jeszcze setki razy

Gość gość
Dokładnie zawiodą się setki razy i za każdym razem takiego zawodu powinno być zadawalające wyjście z tej sytuacji a w tym przypadku nie ma wyjścia bo nie można zmienić chrzestnego to bardzo przykre

Gość gośćI
Ja mam trochę inną sytuacje. Z chrzestną mojego syna straciłam kontakt jakiś czas temu - próbowałam się odezwać, ale zero odezwu. Nie ma między nami sporu, ale zaczęło to wyglądać, jakby chrzestna próbowała wymigać się ze swej roli. Pomimo zaproszeń na chociażby urodziny wyraźnie nas olewała. Po czasie chrzestna syna zmieniła numer telefonu, potem usunęła konto na portalu społecznościowym, zmieniła nawet adres zamieszkania... Kompletnie nie mam jak się do niej odezwać, a I komunia święta już za pasem, niedługo przygotowania przy których obecność chrzestnych jest wręcz wymagana... I co zrobić :| Choć to przykre, już nie chodzi mi o sam kontakt, bo nie będę się o nic prosić, a synowi nie potrzebna taka matka chrzestna, której nawet nie pamięta. Pytanie tylko czy da się w takiej sytuacji obejść lub zastąpić jej obecność podczas przygotowań i samej komunii?

Gość gośćzalamana
Co mam zrobić

Gość gość
a jakież to "przygotowania" do I komunii, w których obecność chrzestnych jest wymagana??? :D chyba mają przygotowywać kopertę :D

Gość gość
Nikt nie gadał nawet z Biskupem żaden z was, a bzdury że nie można to każdy leń taki śmierdzący powie. Można i to o wiele łatwiej raz do roku przyjeżdża Biskup do twojej miejscowości na BIERZMOWANIA! udaj się do niego jeśli nie masz auta by go osobiście odwiedzić przedstaw swoja opinie na temat "Chrzestnego" dostaniesz od niego notatkę i z tą notatka do kościoła gdzie był chrzest k***a ludzie to są leniwe parszywe niewdzięczne pasożyty pełno ich tu widzę po tych komentarzach wypisywanych. Proszę nie pisać bzdur krew mnie k***a zalewa jak czytam takie opinie.