Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wesoły Kostek

duszność, kłopoty z oddychaniem

Polecane posty

Gość Wesoły Kostek

Witam mam 19 lat od jakiegos czasu mam trudności w oddychaniu. Początkowo brakowało mi tchu tylko jak lezałam i pod głową miałam jakis maly jasiek( zawsze tak spie bo nie lubie miec wysoko pod głową) Teraz mineło kilka tygodni a uczucie dusznosci towarzyszy mi czesciej wydaje mi sie ,ze najczesciej wieczorem.Nie wiem czy to może miec znaczenie , ale naleze do osob, ktore szybko sie denerwują, często odczuwam kłucie w klatce piersiowej i cierpie na bezsennosc głownie na tle nerwowym.;\ Jak myslicie czy to sa objawy jakiejs nerwicy?;\ Czy moze dolega mi cos innego?

Gość Niyaaaa82
Duszność i problemy z oddychaniem - uczucie jakby Cię coś ściskało w gardle to tak zwana kula histeryczna- jest to zaburzenie na tle nerwowym. Podobnie kłucie w klatce piersiowej. Spróbuj przed snem zrobić sobie kilkanaście minut relaksacji - może to być napinanie i rozluźnianie mięśni, liczenie oddechów ( spokojny oddech przeponowy), wizualizacja. Poczytaj sobie na temat technik relaksacyjnych. Większość zaburzeń nerwicowych pochodzi z nie radzenia sobie ze stresem. Ćwiczenia pomagają. Dodatkowo wpływ maja tryb życia, dieta , twoje nastawienie. Im szybciej nauczysz się rozluźniać tym lepiej. Pozdrawiam

Gość Niyaaaa82
Duszność i problemy z oddychaniem - uczucie jakby Cię coś ściskało w gardle to tak zwana kula histeryczna- jest to zaburzenie na tle nerwowym. Podobnie kłucie w klatce piersiowej. Spróbuj przed snem zrobić sobie kilkanaście minut relaksacji - może to być napinanie i rozluźnianie mięśni, liczenie oddechów ( spokojny oddech przeponowy), wizualizacja. Poczytaj sobie na temat technik relaksacyjnych. Większość zaburzeń nerwicowych pochodzi z nie radzenia sobie ze stresem. Ćwiczenia pomagają. Dodatkowo wpływ maja tryb życia, dieta , twoje nastawienie. Im szybciej nauczysz się rozluźniać tym lepiej. Pozdrawiam

Gość Toberlussa
spróbuj ćwiczeń relaksacyjnych