Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joska833

ile się czeka na zwrot podatku z niemiec????

Polecane posty

Gość gość
Witam w połowie lutego br zlozylam rozliczenie z pita czy ktos wie ile sie czeka w tamtym roku zlozylam poczatkiem października i dostałam po trzech tygodniach

Gość Tino
Witam,jestem kierowcą samochodu ciężarowego"Tira".Praca w ruchu międzynarodowym,mam umowię o pracę zawartą w niemczech.I w związku z tym mam pytanie.W maju 2016 r wpłynęło do urzędu skarbowego w niemczech moje zeznanie podatkowe.Do tej pory urzędnik wysyła mi tylko pisma w których się pyta:Że na 90% praca odbywała się w niemczech natomiast gdzie reszta.?Co zrobić z tym fantem. Umowa o pracę niemiecka,fiszki miesięczne również załączone ,przedstawiony Pit 36zg .Z mojej perspektywy wygląda to tak.Urzędnik próbuje udowodnić mi "że jestem jeleniem", a ja udowadniam że tym "jeleniem nie jestem". Czy ktoś ma taką sytuację?Ile to może jeszcze trwać?Do kogo można się zgłosić z zapytaniem?Dodam że rozliczało mnie profesjonalne biuro.

Gość gość
Aby uzyskać zwrot podatku z Niemiec zawsze korzystam z biura Doradcy Podatkowego Iwony Ewerman: www.ewerman.pl . Polecam.

Gość gość
Różnie bywa zwłaszcza z wypełnionymi dokumentami. Ja chciałam poradzić sobie sama ale źle wypełniłam i wyszło że i tak musiałam korzystać z pomocy firmy, która się tym zajmuje. U mnie chodziło o zwrot podatku z holandii i ta firma mi pomagała http://zwrotpodatku.eu/

Gość gość
Czekam na zwrot podatku z niemiec juz 9 miesięcy i dalej cicho. Czy ktoś miał podobną sytuacje

Gość gość
16:56 rozliczlas sie sama czy z firma?

Gość gość
Witam czekam juz rok na rozliczenie pita meza czy ktos ma moze taka sytuacje i czy wie ile mozna czekac w tym roku juz zlozylismy nastepne rozliczenie

Gość gość
Kilka razy pod rząd otrzymaliśmy podatek po 3 miesiącach od złożenia papierów, natomiast moja znajoma otrzymała nawet po 3 TYGODNIACH od momentu złożenia więc nie wiadomo od czego to zależy. Bzdurą jest to że na pieniądze się czeka długo od momentu wydania decyzji. Jeśli decyzja jest to nawet następnego dnia sa na koncie, wiem z własnego doświadczenia. Chyba że pieniądze nie idą bezpośrednio na wasze konto tylko na konto biura które wam załatwiały podatek. Wtedy to od nich zależy kiedy oni wam wypłacą. Ja nie ufam żadnym firmom, raz sie nadziałam, i dziękuję, nie chcieli wypłacić pieniędzy a decyzja przyszla do domu. Mam zaufanego Pana i nam rozlicza.

Gość gość
Witam czy jest ktoś na forum kto składał zeznanie w marcu i dostał już zwrot podatku dziękuję

Gość gość
Ja składałem zeznanie pod koniec lutego,ok. 20.02.2018 i też jeszcze nic.Rozlicza mnie księgowa w Niemczech,dodam,że w 2017 r.czekałem tylko ok 4 tygodnie

Gość gość
Razem ze znajomą miałyśmy wysłane papiery do Niemiec ostatnie dni lutego 2018 roku, ja nawet kilka dni wcześniej niż ona. I ona dostała już zwrot z dnia 16.04.2018 a ja dalej czekam.

Gość gość
Aha ok.. Mnie również rozliczała księgowa w Niemczech. Zostało wysłane ok 16 marca 2018 W zeszłym roku czekaliśmy 3 miesiące....

Gość gość
Witam może już ktoś dostał zwrot podatku? Ze składających w lutym i marcu

Gość gość
Niedostaniesz zadnego zwrotu, musimy niemcom odszkodowanie zaplacić za wywolanie 2 wojny swiatowej:-P

Gość gość
Kociniak rozpental 2 wojne niech on placi:O

Gość gość
Witam mam takie pytanie czy ktoś rozliczal się z więcej niż 1 rok wstecz z podatku w Niemczech? Jak to wyglądało kasa przyszła cała czy przyszło raz z jednego roku i drugim przelewem z drugiego roku?

Gość gość
Proszę uważać na te wszystkie firmy typu Europunkt, EuroTax itp. Część z nich to jedna i ta sama firma, na co wskazuje wspólny adres siedziby i często wspólny numer telefonu lub faxu. Nie wiem jak w przypadku rozliczenia podatku ale w przypadku zasiłku na dziecko ich działanie polega na wyzyskiwaniu klienta. Przetrzymują dokumenty klienta miesiącami tylko dlatego aby kwota pierwszej wypłaty była wyższa ponieważ od tego zależy ich prowizja. W kontakcie z klientem klepią w kółko te same wyuczone regułki i nic mądrego nie dowiemy się od nich. Że monitorują sprawę na bieżąco, że wysłali reklamację do Familienkasse i takie tam. Korespondencję do klienta wysyłają zwykłą pocztą i nikogo nie obchodzi, że przesyłka zaginęła. Później straszą klienta opłatami karnymi. Zrezygnowałem z ich usług i skorzystałem z pomocy lokalnego biura, które powstało w mojej okolicy w międzyczasie. Od razu wycofaliśmy pełnomocnictwo dla tej firmy w Familienkasse. Okazało się bowiem, że z inną firmą ja załatwiałem sprawę, a inna firma działała w moim imieniu w Niemczech. Adres siedziby mieli ten tam. Musiałem wycofać pełnomocnictwo dla nich. W lokalnym biurze załatwiłem to taniej i prędzej. Decyzja po 6 tygodniach. A w Eurotax czekaliśmy półtorej roku. Szukajcie małych biur w pobliżu granicy i tam załatwiajcie swoje sprawy. Lepiej zapłacić i w razie problemu mieć jakąś pomoc (np. gdy trzeba dostarczyć jakieś dokumenty) niż użerać się z molochem nastawionym na zysk i słuchać wiecznie tych samych wyuczonych regułek.

Gość gość
Nie polecam firmy cuf z Poznania. Papiery złożyłem w maju, w lipcu dostałem decyzję z Niemiec. A do tej pory, 4 grudnia nie ma pieniędzy ( miało być na ich konto, a oni po odliczeniu swojej prowizji mieli mi przekazem wysłać) dziesiątki telefonów i maili nie pomagają, cały czas jestem zbywany...

Gość GOść 1

Drogi Kliencie, trudno z tak ogólnej Pańskiej wiadomości na Forum wysunąć wnioski, co w Pana sprawie się zdarzyło. Proszę nam wierzyć, że w naszym interesie jest jak najszybsze zakończenie Pana sprawy z sukcesem. Dlatego chcielibyśmy wyjaśnić Panu, jaki jest aktualny status Pana sprawy i z czego wynika ewentualny okres oczekiwania. Prosimy zadzwonić bezpośrednio do Działu Obsługi Klienta CUF. A w razie uzyskania odpowiedzi, która jest wg Pana zbyt ogólna - prosimy dopytać o dokładniejsze wytłumaczenie - tel. 618288102 wew. 2. Pozdrawiam, Konsultant CUF

Gość tax-pol polecam

Ja za to polecam firme tax pol z wroclawia. okres oczekiwania mialem okolo 4 miesiecy i gotowka juz na moim koncie, wszystko za mnie zalatwili, ja tylko bylem informowany co musze doslac jak o czyms zapomnialem.

Gość Kamila

Również polecam firmę Tax Pol, ja akurat czekałam 3 miesiące. Dostałam instrukcje na meila co potrzeba, odesłałam szybko to i udało się szybko uzyskać gotówkę 🙂

Gość Szajba

Co za ludzie... Czytajcie ze zrozumieniem!

Spam bez sensu. Nas obchodzi "jak dlugo sie czeka na zwrot" a nie, ktora firma jest lepsza. Od tego sa inne watki. Takim ludziom jak Wy to trzeba mowic jak abel krowie czy pospolicie nazwac "glupkiem"? Raczej sie nieda tego nazwac inaczej. Wracajc do tematu... Sam jestem tego ciekawy kiedy, aczkolwiek mozna zglosic sie po 5 msc od odania wniosku do finanzamtu z zapytaniem o status. Obecnie w stanie na ten rok, zlozylem wniosek w marcu i do dnia dzisiejszego czekam na rospatrzenie. Natomiast w tamtym roku skladalem m/w w czerwcu-lipcu i czekalem tylko 2 tygodnie. To wszystko zalezy ile wnioskow maja do rozpatrzenia w danym czasie. 

Przyklad. Przynosi Ci kolezanka stos wnioskow z piwnicy i co dzien robisz z 3 osobami rozliczenia. Min. 40 wnioskow dziennie. Jezeli sa dobrze rozliczone! Jezeli nie? Masz pecha, dostaniesz list, ze jest pomylka i nie sa wstanie tego rozliczyc albo bedziesz musial zwrocic pieniafze z podatku cos w stylu formy "kary".

Tak jak kara za nie rozliczenie. Moj wujek dostal 8 tys kary. Bylem tego swiadkiem. To byla kara za jeden rok bo zapomnial. Jezeli nie zrobisz jednego roku rozliczenia a w nastepnym dasz nowy. To oni gdy rozliczaja widza kiedy byl ostatni rozliczany i gdy brakuje roku, slono sie za to placi. Rozlizyli na raty i splacali po 300€ Nie musicie mi wierzyc, wazne, ze ja to wiem i chce sie tym podzielic, a jak wy o tym myslicie to mnie totalnie nie obchodzi. Ale kopara opdnie jak ktoras osoba z Was dostanie pisemko. Czego oczywiscie nie zycze. Pozdrawiam

Dnia 10.12.2009 o 00:26, joska833 napisał:

Pomocy moze ktoś wie ile czasu mija aby ci wrócili podatek z niemiec???? mój kuzyn czeka juz rok po złozeniu dokumentów i nic.

powinien zadzwonić do urzędu albo do nich iść, bo coś długo albo znajdź kogoś kto napisze

Gość cierpliwa
Dnia 14.01.2018 o 17:56, Gość gość napisał:

Czekam na zwrot podatku z niemiec juz 9 miesięcy i dalej cicho. Czy ktoś miał podobną sytuacje

tyle nie bo to długo bardzo, oni sprawdzają za 50 zetów co jest nie tak w financamcie https://holandia.org/zwrot-podatku/niemcy/