Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia...

tabletki a chęć na sex

Polecane posty

Gość gosia...

Problem mam mianowicie taki od ok 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne microgynon 21 i od jakiegos czasu zauwazyłam że mam coraz to mniejszą ochote na sex nie przezto ze nie pociąga mnie moj partner czy coś w tym stylu, poprostu jakoś tak niemam ochoty. Czytałam ze to może być wina zażywania tabletek bo wpływaja na zmniejszenie libido. Chciałam sie dowiedzieć czy któraś z Pań miała podobny problem i czy odtawienie tabletek pomoże czy chodzi o coś innego?? Dziekuje z góry za pomoc!

Gość PrzeczytamWszystkich
http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ Zapraszam wszystkich do rejestracji w serwisie Przeczytam Wszystkich. W serwisie tym zdobywasz punkty za czytanie artykułów z różnych stron choć tak na prawdę wystarczy że otworzysz kilka wybranych artykułów, poczekasz kilka sekund a punkty wpłyną na Twoje konto. Zdobyte punkty wymieniasz na nagrody począwszy od doładowań na komórki a kończąc na na prawdę wartościowym sprzęcie takim jak: laptopy, telewizory, komórki czy mp4. Poprzez rejestrację z tego linku: http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ zyskasz na start 100 punktów. Jedynym wymogiem otrzymania tych dodatkowych punktów jest rejestracja w ciągu pół godziny od kliknięcia w ten link. Zapraszam gorąco! Warto! http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/

Gość bojabojaboja
Myślę, że w Twoim przypadku to niekoniecznie musi byc wina pigułek, jeśli jesteś w długim związku. Moze wina rutyny w łóżku, moze partner przestał się starać. Szczególnie jeśli dopiero po tak długim czasie zauważyłaś taki problem. Najpierw więc tam poszukaj przyczyn, a jeśli to nie to, to porozmawiaj o swoich podejrzeniach z ginekologiem. Bo tak czy inaczej to wiedzą naukową poprzeć swoich podejrzeń nie potrafię. Pozdrawiam.

Miałam ten sam problem zazywalam tabletki 2 lata.Potem zmniejszyla mi sie ochota na sex,a raczej mozna powiedziec ze prawie wogole jej nie mialam.Odstawilam tabletki,narazie jest jak jest ale ponoc nawet po odstawieniu tabletek przez jakis czas moze wszytsko pozostac be zmian

Gość Kaśka po prostu
Ja tak mialam przy tabletkach, i w ogole mi nie sluzyly. Odkad stosuje plastry wszystko jest ok. Ochota na sex jest duza, taka normalna jak dla mnie. Wiec tabletek nie polecam. Plastry sa skuteczniejsze.

Gość a u sia la la la
też po tabletkach spadło mi libido. Z tymże na początku a nie po 3latach.. No i już nie wspomne o tym jak bardzo mnie 'wysuszyły' :/ Masakra..

Gość Kaśka po prostu
a u sia la la jaka metode teraz stosujesz?

"Kaśka po prostu - Ja tak mialam przy tabletkach, i w ogole mi nie sluzyly. Odkad stosuje plastry wszystko jest ok. Ochota na sex jest duza, taka normalna jak dla mnie. Wiec tabletek nie polecam. Plastry sa skuteczniejsze." plastry a tabletki to z założenia jeden pies. takie same hormony, tak samo działające. nie służyły Ci tamte pigułki, ale moze inne by Ci służyły. nie po to jest ich na rynku 60 rodzajów żeby po zazyciu jednego stwierdzić że jest nie halo. nie służą Ci jedne - zmieniasz na inne. i tak dopóki nie trafisz na takie które będą OK. proste. autorko - nie musisz całkiem rezygnowac z tabletek, zacznij od ich wymiany na inny rodzaj. porozmawiaj z ginekologiem, niech Ci wypisze coś nowego.

Gość Paulina 24
Ja brałam tabletki przez 7 lat i w sumie zaczełam je brać zanim zaczełam wspłółżycie więc myślałam że poprostu taka jestem że seksu za bardzo nie lubię tzn nie mam na niego za często ochoty. nie wiązałam tego z tabletkami. A odkąd odstawiłam to szał poprostu mąż cieszy się jak nigdy bo wreszcie mam ochotę na seks. I nie sadzę żeby zmiana na inne tabletki coś dała bo wszystkie tabletki obniżają libido niestety.

aaaaaaargh nie wszystkie uwierz. brałam pigsy dość długo, kilka rodzajów bo zmieniałam szukając najlepszych dla siebie, obniżone libido miałam po raptem dwóch.ostatnie miałam tak dobrane że w ogole nie czułam ze cokolwiek biorę. to kwestia prawidłowego dobrania i tyle. po to jest tyle rodzajów żeby wybrac taki który bedzie nas najmniej "uwierał". choc z pewnością NIEKTÓRE kobiety owszem, będą reagowac niekorzystnie na WSZYSTKIE tabletki. reakcja na leki jest bardzo osobnicza, wiec nie da się z góry powiedzieć że bedzie tak a nie inaczej. po prostu trzeba szukac.

Gość jagooodka
Gosia - Ja ewidentnie ma ten sam problem po plastrach Evra. Biorę je 8 m-cy i jest coraz gorzej. Chyba następnego opakowania nie kupię, bo to się mija z celem. Od 2 m-cy zero sexu z moim mężem. Poprostu mam jakiś "chłopowstręt" :-) Acha i susza... Wiecie o co chodzi? Paulina, a teraz gdy jest szał, to jak się zabezpieczacie? Bo rozumiem hormony rzuciłaś w diabły :-)

Gość ja hormony odstawiłam
bo pomału myslę o dziecku , zażywałam kilka lat , różne rodzaje żeby idelanie "dopasowac" i powiem wam jedno , zapomniałam że seks może byc tak przyjemny , że mogę miec sama z siebie tak ogromną ochotę na seks , tak dużo odczuwac , do piguł już nie wróce , no way

Gość jgff
Ja brałam tabletki 11 lat...i chęć na sex była równa prawie zeru...od roku nie nie łykam tabletek i libido poszło wyraźnie do góry :)

Gość gryczka
Brałam pigułki (Logest) NIESTETY ok.8 lat, libido miałam do chrzanu, praktycznie żadne. Półtora roku temu odstawiłam i mimo, że jestem ciągle z tym samym partnerem, teraz dopiero wiem, co to ochota na seks :-) Tak że w moim przypadku bynajmniej nie chodziło o rutynę i odstawienie tabletek pomogło.

Gość jagooodka
Widzę jednak, że hormony mają wpływ na nasze libido. A co stosujesie dziewczyny ZAMIAST HORMONÓW JAKO ZABEZPIECZENIE? Ja mam już 2 dzieci i niee mogę pozwolić sobie na kolejne.

Gość paulina 24
a co do różnych tabletek to uwierzcie stosowałam wiele rodzajów i na mnie każde hormony wpływają źle tzn obniżają libido. nie wiem najwidoczniej taki mam organizm. Ja od ponad roku mam lady comp i mogę go z czystym sumieniem polecić ma w sumie taką samą skuteczność jak tabletki a skutków ubocznych brak:)

oj obniżają... jeszcze jak zaczęłam brać je (jakieś 1,5 roku temu) to przez pierwszy miesiąc góra dwa miałam wielką ochotę ma hmmm :) a teraz, jak biore to znacznie ale to znacznie mniejszą, orgazm też nie za często... ale zdarza mi sie zapomniec nieraz łyknąć (pewnie znajdą sie tacy co mnie zjadą za co ale to tam, świadomie nie zapominam) i wtedy oooojej jest cudnie :D

Gość jagooodka
Paulinka - Ja właśnie myślę nad tym komputerkiem :-) Przez pierwsze 2-4 m-ce przy hormonach było extra, a teraz jest do d..y.

Gość justyna8686
Ja przez tabletki też miałam zerowe libido więc w sumie bezsensem było ich branie

No nie da się ukryć że tabletki obniżają libido niestety