Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margo82

Młode Mamy Kielce

Polecane posty

Gość Margo82

Witam wszystkie młode mamy z Kielc i okolic. Jeśli któraś miałaby ochotę podzielic się ze mną swoimi doświadczeniami w opiece nad maluchami, to zapraszam. Ja mieszkam w Kielcach, jestem mama 11 tygodniowego Mikołaja. Czekam na odzew:)

Hej , co prawda od 3lat nie mieszkam już w Kielcach ale często tam bywam, tam mieszkają moi rodzice i bracia. Mam 10 tyg. niemowlę i chętnie pogadam:-)

Witam Cię, To jak tam Twój maluszek, synek czy córka? Jak sobie dajesz radę? Ja teraz jestem na etapie ulewania. Do tej pory nie ulewał, ładnie po jedzeniu odbekiwał i nic nie wracało, a teraz mimo że odbekuje, to noszę go długo w pionie, a itak potem w trakcie snu mu sie uleje i przez to sie wybudza i męczy. Niestyety karmie butelką (mam wyrzuty do tej pory, ale trudno chcieć a móc to dwie różne sprawy) A jak sobie radzisz siedząc sama z dzieckiem, ja czasmi mam kryzysy i czekam az mąż z pracy wróci, szczęści że teściowa mieszka blisko i wpada często, to mnie troche odciązy

Hej:-), ja mam córkę, też karmię od początku sztucznie (to był mój wybór i nie żałuje,szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko:-)).Moja mała ulewa rzadko ,za to mamy problem z odbijaniem,czasem odbije jej się od razu a czasem noszę ją 15min .i nic,boje się zwłaszcza w nocy ,że sie zakrztusi jak jej sie nie odbija i czekam 30-40min.jak już zaśnie(nie wiem czy nie za mało). Jakim mlekiem karmisz? moźe kup to specjalne-zapobiegające ulewaniu. A jak często Twój maluszek robi kupki? moja robi raz na 2-3 dni,ciesze się że nie ma kolek ,nie wiem czy to zasługa butelek odpowietrzających i ograniczenia zarówno w ciąży jak i teraz mojego stresu do prawie zera. Pytasz jak sobie radzę...czasem jest ciężko zwłaszcza ,że nie mam tu nikogo do pomocy (moi rodzice na drugim końcu Polski, teściowa też daleko mieszka-zresztą i tak nie prosiłabym jej o pomoc).Mam nadzieję,że uda nam się na święta pojechać do Kielc- wszystko od pogody zależy i od tego jak mała będzie znosić podróż, Napisz jak szczepicie-zwykłymi czy skojarzonymi. Pozdrawiam:-)

Witam Cię, używam mleka Bebiko 1, wcześniej NAN ale tam jest więcej żelaza i robił kupy sco dwa dni, teraz robi codziennie nawet po dwa razy, więc jestemn zadowolona.Jeśli chodzi o szczepienia, to szczepie zwykłymio bezpłatnymi, w dodatku w Kielcach pneumokoko sa za darmo, więc jeszcze fajniej. Wiem, że ryczy po tych kilku ukłuciach, ale zaczyna już po pierwszym a reszte robi się a bazie tego pierwszego płaczu. pozdarwaiam Was

Hej:-) , ja na początku dawałam bebiko ale mała robiła twarde kupy -czopek nawet raz czy dwa musiałam dać tak się męczyła, czyli różnie to z żołądkami naszych maluchów,każdemu służy inne mleko:-), najważniejsze że robią kupki:-).Ja też szczepię bezpłatnymi- nie mamy przekonania do skojarzonych....mała tak krzyczy ,że aż mi serce chce pęknąc, płaczę razem z nią, jak pomyślę że w połowie stycznia czekają ją znowu 3 wkłucia to wolę nie myslec:/ Lecę bo się budzi, pozdrawiam:-)

wiem, że sie serce rozrywa na myśl o bólu dziecka, ale trzeba to przezyć, my tez przez to przechodziłysmy. ja właśnie jutro ide na drugie szzcepienie, zobaczymy co to bedzie a przede wszytskim ciekawi mnie ile waży bo jest juz strasznie ciężki. w niedzielę Mikołaj został ochrzczony, w Kościele był bardzo grzeczny bo przespał cała mszę, nawet woda go wybudziła, a na imprezce przyglądał sie wszystkim i był b. grzeczny, dopiero wieczorem jak goście wyszli bardzo płakał, nie mógł sie utulic do snu, chyba za dużo wrażeń,

Gość gość
o ja mieszkam na Slichowicach,zajrzę na stronkę :)

Gość gość
z tym forum coś się dzieje bo zniknęła wypowedź ze Ślichowicami

Gość maria21
witam jestem z okolic kielc . mam corke i drugie dziecko w drodze termin na 6 czerwca

Gość gość
Witam czy ktoś tu jeszcze zagląda? Ja jestem mamą dwójki maluchów chętnie porozmawiam na forum w wolnych chwilach ;-)

Gość gość
Maria21 ja urodziłam drugie dziecko prawie jak ty może ty tu bywasz jeszcze

Gość bromba155
Hejka,też jestem młodą mamą z Kielc, mam córę 1,8m-cy :) chętnie pogadam z innymi mamami a co sądzicie o miejscach dostosowanych dla rodzicow z dziecmi? czy są takie? brakuje mi w Kielcach kawiarni i resturacji z kącikami zabaw dla dzieci, rodzice mogą cos zjeść,napić się kawki,pogadać a dzieci się bawią......

Gość zapytaj
Hej ja jestem samotną mamą 2 latki z okolic kielc chętnie poznam inne samotne mamy z dziecmi w celu spotkan z dziecmi ,wyskoczenia na plac zabaw,na kawkę moj meil zapytaj-zapytaj@o2.pl

Gość bromba155
widzę że topik ktoś reanimował, córka za trzy tyg konczy dwa latka,nie ma za bardzo kontaktow z innymi dziecmi a bardzo do nich lgnie(czasem za bardzo heh)