Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamamikolajka

SOCZEWKI MIESIECZNE

Polecane posty

Nosilam wczesniej okularki ale ...wiadomo jak to okulary to zapomne to mi nie wygodnie wiec jak czlowiek prosze o soczewki,zaplacilam 75 zl za badanie a ona mi na to za ja mam oczy za wrazliwe i mi nie przepisze.Oczy mam ale zmeczone od nie noszenia niczego.Kurwa wyrzucilam w bloto 75 zl

mam kilka pytan...a co do doktorki to kropelki mi przepisala i po tygodniu jak sie poprawi to mi soczewki przepisze przeciez mogla t odrazu zrobic ale nie.

Gość wiesz jestes chyba walnieta
i tyle w temacie. Bylas u rozsadnej okulistki ... Poza tym jak sobie wyobrazasz nosic soczewki jak masz wrazliwe oczy ? W imie piekna chcesz sobie wzrok spierdolic ? Przeciez oko bedzie sie meczyc i bedziesz je miala non stop podraznione ;/

do jakiego Ty okulisty poszlas powinnas sie udac do Visionexpres - jak cos kupujesz to masz badanie darmowe. czasami sie zdarza, ze oczy sa zbyt wrazliwe na soczewki ale to sie okazuje podczas ich noszenia ja Ci priponuje udac sie do VE i wziasc soczewki jednodniowe - sa w paczkach na miesiac (te miesieczne w paczce maja 6 sztuk - nie wiem czy pojedynczo mozna kupic - koszt jest wiekszy) - jesli oczy nie beda tolerowac to nie zuzyjesz wszytkich do konca - mozesz wyrzucic, odsprzedac na allegro albo nosic tylko okazjonalnie i krocej (jesli tyle oczy wytrzymaja) ja od kilku lat nosze soczewki - tez mialam wrazliwe oczy, ale jak zaczelam je nosic to oczy sa jakies bardziej wytrzymale - nie lzawia, nie czerwienieja itp - soczewki to rewelacyjny wynalazek, nie wroce do okularow

no i przy soczewkach tez sa plyny nawilzajace - wpuszcza sie jak oczy sa suche albo podraznione - niektorzy codziennie musza ich uzywac, inni wcale (jak ja)

No wlasnie bylam na tyle rozsadna ze poszlAM DO OKULISTY ...nie chce soczewek dla ozdoby a dla wygody,nie slyszalam zeby nie moznabylo nosic soczewek ,kwestia higieny a jak cos to zdejmujesz i juz .Madz a ile zaplacilas w VE?za wszystko???

Ja juz wszystko wiem o soczewkach bo bratowa ma i chwali sobie ma jakies fresh look tez w VE.Ja nigdy nie skarzylam sie na jakies zapalenia oczu czy cos to ta okulistka cos wymyslila jak tylko weszlam i powiedzialam ze chcialabym soczewki to miala jakies ale...dasy niemila i juz tam napewno nie pojde

Gość ajt
visionexpress ma bardzo niewyksztalcony personel. nie radze. zreszta nie rozumiem? soczewek sie nie przepisuje. dowiadujesz sie tylko jakie masz moce i to od ciebie zalezy czy chcesz nosic czy nie.

Gość ajt
koszt soczewek jednodniowych jest wiekszy niz miesiecznych. szczegolnie kiedy masz roznowzrocznosc

w okularach na jedno oko mam -1 a na drugie -1,5 tylko nie rozumiem wielu moich znajomych nosi soczewki i sobie chwala bo sa naprawde wygodne do tej pani juz napewno nie pojde i chyba kupie na wlasna reke,pozatym kazala mi za tydzien przyjsc i wydac 75 zl jak bedzie poprawa to da mi kropelki

Gość ajt
no to kup sobie soczewki -1 i -1.5 co za problem? na to nikt ci zgody wydawac nie musi, na recepte tego nie sprzedaja przeciez. :O

Gość idz do Vision Express
tam naprawde dobrze dobieraja soczewki ! Sama nosze je juz od 6 lat i wszystko jest ok, a oczy mam wrazliwe. W Vision babka obejrzy Ci oczy, zmierzy cisnienie i znajdzie odpowiednie soczewki dla Twoich oczu, potem zabiora Cie do inne pokoju i beda Cie uczyc jak je zakladac. Ta para ktora bedzie sobie zakladac jest dla Ciebie, oczywiscie beda Cie namawiac abys kupila u nich cale opakowanie, ale nie musisz, bo ceny soczewek maja przesadzone. Ja na allegro kupuje i naprawde wszystko jest ok, nie wyobrazam sobie nosisz okularow, soczewki sa super wygodne.

ajt problem w tym, ze soczewki maja rozne parametry, m.in srednice czy promien krzywizny i nie mozna ich sobie dobrac ot tak !

Gość ajt
johnson and johnson 40 zł para

Ja uzywam Soflens Bauch&Lomb od lat i sobie chwale .

Gość ajt
wez krzywizne 8.7 i po problemie. jest to standardowa

no ja dzisiaj bylam wlasnie mam wade -1 i -1,5 chyba na wlasna reke zamowie sobie soczewki ,podobno to jakie ona mi dobierze nie ma gwrancji ze bedze sie w nich dobrze czula dla kazdego cos innego

No krywizna zalezy od ksztaltu oka, rozmiary soczewek tez sa rozne. Naprawde odradzam kupowanie pierwszej pary na wlasna reke. Ja tak mialam, ze badania bylo gratis przy zakupie soczewek, ale tak jak wspomnialam to bylo ok.6 lat temu, w Vision stale maja jakies promocje wiec po prostu musisz isc i sie dowiedziec.

I nieprawda ze krzywizna 8.7 jest standardowa.

Gość njsdcksdabcvjsdka
nie kupuj soczewek na wlasna reke bo czesto jest tak, ze dla okularow jest inna moc niz dla soczewek.