Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie ale chce ten kolczyk

kolczyk w pepku i kilka pytan!

Polecane posty

1. Ile sie goi? 2. czy musze smarowac tym tribiotykiem czy wystarczy woda utleniona? 3. Co z wfami i solarium.. w styczniu mam studniowke :/ 4. Jak mi źle wyjdzie i wyjme ten kolczyk blizna zostanie? tak ogolnie chce strasznie ten kolczyk! ale obawiam sie ze mi nie wyjdzie :/ i 5 dych w plecy..

Gość sonecka
po pierwsze przekucie moze troszke boli,ale jest spoko mi sie praktycznie bardzo szybko zagoil nie leciala mi krew nic wogle nie bolalo kolezance leciala krew i bolalo ja to zalezy od czlowieka mozna wyjac po chyba 2 miesiacach i wymienic jezeli dlugo bedziesz nosic moze sie nie zarosnac to wszytsko zalezy od osoby nie matw sie bedzie super wygladc

Gość sonecka
solarium mozna chodzic wf tez mozesz cwiczyc to jest przekucie nie operacja nawet nie poczujesz,ze go masz to sie goi szybciutko bez paniki

ja sie naczytałam i naoglądlaam brzuszki tych ktorym nie wyszlo.. ohyda :( dlatego mam watpliwosci... jak mi wyjdzie pewnie ponosze z kilka lat.. az do ciazy.. wtedy mi nie zarosnie? czy mowilas o tym jak bedzie czerwone itd?

kurcze mam takiego stresa!! ze mi nie wyjdzie i bede miala brzydka blizne i brzydki brzuszek! :(:(:( mój chłopak ma jeszcze wiekszego stresa niz ja!! ...

Gość kajtes
w ostatni piątek zrobiłam sobie kolczyk u kosmetyczki dałam 60zł [ w cenie jest kolczyk i przebicie] oczywiście przebijanie bez jakiegokolwiek znieczulenia, bez zamrażania, zastrzyków czy coś w tym stylu .. całe przebijanie trwa max 2 sekundy i cujesz ukłucie jak przy szczepieniu.. potem przez welflon przeklada Ci kolczyk i masz. Ja mam 17 lat i musze Ci powiedziec że nie ma zadnego problemu ;) .. od przebicia minął tydzeń a ja go juz w ogule nie czuje.. solarium nie mozesz uzywać przez około 3-4 miesięcy więc troche lipa ;/ to samo basen bo chlor moze zakazić.. .. nie mozesz tez tego moczyć przez pierwszy tydzień najlepiej szybki prysznyc i tyle. wypadało by smarować trybiotykiem bo to jest antybakteryjne zeby ci sie dobrze goiło . przez pierwsze dwa dni troche boli ale wiadomo świeża rana boli.. nosisz plasterek i jest git.. po trzech dniach juz w ogule nie boli.. kwer nie leci ani troche.. co do W-Fu to trudno powiedzieć zależy jak się będziesz czuła. jak będzie bolało przy brzuszkach itp to lepiej sobie daruj. mnie tam nie bolało więc jak przebiłam w piatek, w środe na W-Fie już ćwiczyłam ;) kolczyk mozesz zmieniać po dopiero 6 mies.;/ niestety.. ale da sie przezyc ;P a co do blizn to po wyjęciu kolczyka i nie noszeniu już po ok. 2 tyg. bedziesz miała trudność z wsadzeniem kolczyka bo skóra strasznie szybko się zrasta. tyle powiedziała mi kosmetyczna.. jak coś jeszcze to pytaj chcętnie odpowiem ;) ale chyba o niczym nie zapomniałam

no właśnie dziś zrobiłam ten kolczyk. Poszla ze mna kumpela ;D zaplacilam 50zł w studiu i do tego dostalam 20minut na solar ;) Nie widzialam jak mi przebija bo lezalam ale kumpela mowila ze ani mi krew nie poleciala.. to chyba dobrze? ;D teraz mam plaster i wieczorem mam go zdjac.. mowil mi o szybkim myciu ;D mowil ze mam woda utleniona przemywac, ze to wystarczy. No i że 3 dni moge meic czerwone a potem juz bedzie luzz.. a jak bedzie sie cos dzialo to mam przyjsc. Mowil o solarce ze moge isc ale musze kolczyk przykleic plastrem ;) mam w styczniu studniówke wiec musze od stycznia zaczac chodzic ;D

i oczywscie jak na razie nie mam nic czerwonego ;D mam nadzieje ze mi wyszloo... albo dopiero wskoczy? :/

nikt juz nie siedzi na tym forum ;D?

kochani, zdjelam plaster i nie mam nic czerwonego.. ogolnie super tylko ze boli :P:P zrobilam woda utleniona i dajeskorze oddychac a jutro znowu go przykleje :P nie zostqwiajcie mnie z tym ;D bede tu ciagle pisac

Gość to ja dodam swoje 3 grosze
W liceum zrobiłam sobie kolczyk w pępku metodą domową, tj. kupioną w aptece igłą przed telewizorem. Nie bolało jakoś specjalnie, żadnych zakażeń nie było, ale po jakimś czasie kolczyk zaczął wypadać. Fajnie że zrobiłaś to profesjonalnie, myślę że nie będzie problemów - pępek to najlepsze (najzdrowsze) miejsce na kolczyk - o wiele łatwiej o zakażenie w uchu, brwi czy narządach płciowych.

jak na razie ejstem strasznie zadowolona ;D zobaczymy poźniej! czy bedzie sie paprac.. czy juz zostanie tak jak jest teraz..

Gość mam jzu ten kolczyk
hej mialyscie tak ze nie umiałyscie nim ruszyc? tak jakby sie przykleil do skory.. ale tylko ta gorna dziurka.. torszke pobolewa jeszcze no i łaskocze :p

Gość princesSss
witam! mam kolczyk od miesiaca i od niedawna mi ropieje, góra dziurka jest jakby wysuszona całymczas skora schodzi. Zachaczyłam o bluze i polała mi sie krew. Szybko wzielam wode utleniona. CZy mam wyjac ten kolczyk czy czekac? Goi mi sie? kto miał cos takiego. prosze o rady

Gość moja propozycja na dzis
Kolczyk w gornej i dolnej wardze. Lewym i prawym sutku. Pepku. Lechtaczce. Lewej i prawej wardze.