Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

debox

ARTYSTYCZNA FOTOGRAFIA ŚLUBNA

Polecane posty

ARTYSTYCZNA FOTOGRAFIA ŚLUBNA - www.detournelle.pl Reportaż obejmuje: Od przygotowań (gabinet kosmetyczny, dom + błogosławieństwo) do oczepin (czyli godz 1-2) + plener w tym samym lub innym dniu. Ogólnie jestem do dyspozycji przez cały dzień. W cenie album skórzany (40x40cm, sztywny bezkwasowy papier + kalki oddzielające każdą stronę) w którym znajduje się 100 fotografii w formacie 15x22 - odbitki. 3 x CD/DVD ze wszystkimi obrobionymi zdjęciami (400 - 800 w zależności od wielkości wesela) mieszkam w Rzeszowie - pracuję na terenie całego kraju. szczegóły i galeria na www.detournelle.pl Pozdrawiam Kamil de Tournelle kom. 0 784 039 562

Gość Aniai Tomasz
Nie powiem wiele zdjęć szczególnie z pleneru jest ładnych i ciekawych. Szkoda, że poddałeś się trendom i modzie. Znowu te zrujnowane fabryki. Nie mogę zrozumieć fotografów, czemu w takich brzydkich miejscach kreują swoją fotografię. Przecież te miejsca szpecą wizerunek młodej pary a szczególnie panny młodej. Szkoda, że w galerii plenerowej nie zamieściłeś więcej zdjęć jednej pary. Ślub i wesele to idę o zakład, że to rodzina. Gdyby tak nie było to byś nie zamieszczał tak wielu zdjęć weselników. Na to potrzebna jest od każdego uczestnika, którego zdjęcia zamieściłeś zgoda.

Co do opuszczonych miejsc wcześniej ustalam to z młodymi, nic nie jest na robione przecież na siłę. Dużo par właśnie takie zdjęcia chce, może na zasadzie kontrastu. Nie pytam :) W ciągu ostatnich 2 lat nie robiłem zdjęć w rodzinie więc nikogo takiego tam nie ma. Zdjęcia gości - potrzebna jest zgoda, załatwiam to z młodą parą. Na samym końcu pytam ich o publikowanie zdjęć ich i gości. jeśli mają jakieś uwagi lub nie chcą publikacji nie robię tego. Zawsze można się dogadać. Nie pokazuję zdjęć które mogą kogoś obrażać lub wyrządzić jakąkolwiek krzywdę. Wszytko jest do ustalenia.

Gość i tak i nie co bilansuje się
Za dużo kadrów po skosie. Okropna, pseudoartystyczna moda. No i ten odautorski pomysł umieszczania obrączek na grzybie- oryginalność ponad dobrym smakiem, ale ok, co kto lubi. Fotka z żabcią za to, rewelacyjna.

Gość Kolega z Przemysla
debox Wcale ten kontrast nie jest potrzebny. Czy czasami nie jest odwrotnie że kontrast psuje wygląd i urodę młodej pary a szczególnie panny młodej. Po co robić i powielać to co robią inni. Czemu nie pracujesz nad swoim stylem w którym młoda para nie jest dodatkiem do zdjęć. Masz wiele fajnych fotek i idź w tym kierunku. pracuj nad swoim rozpoznawalnym stylem a nie kopiuj innych. Nie rób na silę zdjęć modnych bo moda minie a ty chcesz dalej robić zdjęcia. Nie pisz do fotografów jako młoda para podpatrując ich oferty. Zdjęcia fajne i przejrzyste bardzo miłe dla oka ale precz z krzywymi kadrami i betonami, konstrukcjami....... Nie przejmuj się krytyką tych co robią takie modne zdjęcia. Oni są do puki jest określona moda i to ty będziesz miał o wiele więcej zamówień niż ci modni torowi, mostowi, betonowi i fabryczni. Naprawdę sporo masz fajnych fotek. Nie umieszczaj w internecie zdjęć gości weselnych bez ich zgody. Ja miałem już z tego powodu problemy.

Kolego z Pzremyśla, skąd pomysł, żebym się pod parę młodą podszywał dla podpatrzenia oferty ?

Gość Kolega z przemysla
debox Nie napisałem ze się podszywasz pod pary młode ale gdyby przyszedł ci taki pomysł do głowy abyś tego nie robił. Rozmawiam z kolegami z całej polski i wszyscy dostajemy takie pseudo zapytania ofertowe. Fotografowie mnożna się jak króliki i najczęściej chcą mieć niższe ceny od konkurencji. Aby takie ceny ustalić podszywają się pod młode pary aby zobaczyć u innych propozycje. Rynek usług foto już został prawie całkiem zniszczony a jeszcze dwa trzy lata i jego nie będzie. zawsze się zastanawiałem gdzie jest nad tym rynkiem nadzór izb skarbowych.

zostaną najlepsi, ci z umiejętnościami i sprzętem. Szkoda, że każdy kto kupi byle jaką lustrzankę myśli, że jest mistrzem świata i okolic. Najgorsze jest to, że klienci godzą się na kiepskie zdjęcia i zaniżone ceny. Widziałem ogłoszenia fotografów którzy cały reportaż robią za 400-500 zł Pozdrawiam oszczędzających.