Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chochlik_

zaparcia - u niemowląt jak sobie z tym radzić?

Polecane posty

Gość gosija
a ile maluszek ma? Moze juz mozesz podawac jabluszko? Podobno z termometrem mozna sie bawic, ale ja stanowczo odradzam, lepiej juz podac czopki

Gość ale ona
jak byl malutki czyli od urodzenia do okolo 3 mc-a podawalam herbatke koperkowa, lub ulatwiajaca trawienie jak skonczył 3 mc-e zaczelam podawac herbate z sokiem jablkowym, sok jablkowy rozrabiany z woda i tarte jablko, teraz ma 8 miesiecy i jak widze ze cos nie tak scieram male jablko na tareczce podaje i po pol godzinki jest elegancka (bez skojarzen) luzna kupka bez bolu i placzu

hej, u nas idealnie sprawdziła sie suszona śliwka ze słoiczka, chyba z Hippa...dosłownie 15 min i dziecko juz spokojne...my zreszta tez...nie chciałam stosować ciągle czopków glicerynowych żeby mały sie nie uzależnił...śliwka to rada mojej koleżanki i naprawde polecam, efekt murowany ;-)

mała ma 3 miesiące, herbatki podaję!zaczęłam też podawać jej soczek z jabłuszka. czopki zakupiłam na czasy mega kryzysu!

Gość agauuuuuuuuuu
moj synek tez cierpi na zaparcia. kiedy karmilam wylacznie piersia kupki nie robil 12 dni i o dziwo brzuch go nie bolal, podawalam mu herbatki z kopru ale to nie bardzo pomagalo. teraz wprowadzilam mu juz zupki kaszki jabuszko i tez czasami kupki nie ma 3 dni. poradzilam sie pediatry i powiedziala zeby podawac malemu odtluszczone siemie lniane, kupuje sie z aptece take zmielone i zalewa woda plaska lyzeczke na pol szklanki wody zagotowanej. powstaje taki kisiel, powiedziala zeby podawac z tymi "fusami".zawiera duzo blonnika i normalizuje stolec, u nas pomaga.no i jest naturalny

Gość o rany julek
Moim zdaniem tylko woda dawaj dziecku wodę, może na początku nie bedzie mu smakowała ale nie rezygnuj!!! W tych wszystkich herbatkach i soczkach jest cukier, moje dzieci od lat pija wodę , nigdy nie miały problemu z zaparciami, naprawdę polecam.Pamietam mine mojej znajomej, kiedy mówiłam jej o wodzie, bo jak to tak normalna wode dziecku dawać, a moim zdaniem woda zdrowsza jest od tych soczków konserwowanych

Gość ale ona
owszem naturalny cukier zawarty w owocach - fruktoze bo nie wolno dosypywac cukrow do soków zwlaszcza dla dzieci, chyba ze mowisz o nektarach lub napojach

moj tez mial zapacia nie pomagały jabłka, sliwki, gruszki nic dopiero jak mu do deserku dodawałam troche otrębów przennnych i kupa bez problemu

teraz doczytałam że 3 msc ma małutka nie wiem czy możne miete podawac tak malym dzieciom bo po miecie u nas effekt mega kupa :D

u nas sprawdzilo sie dawanie malemu troche przegotowanej cieplej wody przed kazdym karmieniem . :)

Gość gość
Ja swojej rocznej córeczce na zaparcia podaję Dicopeg-Junior.Pomaga,działa łagodnie i jest bezpieczny,można go stosować już od szóstego miesiąca.

Gość gość
Ja swojemu synkowi na zaparcia rozpuszczam Dicopeg-Junior w wodzie lub soku i podaję.Pani doktor mi tak poradziła i powiedziała że małemu przejdą te zaparcia.