Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana179

Mam problem z owulacją

Polecane posty

Gość Załamana179

Witam ! mam poważny problem mam 18 lat i od dawna mam zaburzenia miesiączkowe czasami zdarzało się tak iż miesiączka nie pojawiała się przez 3 miesiące, nigdy nie byłą regularna. Poszłam więc do ginekologa kazał wywoływac miesiaczke LUTEINĄ tak więc zrobiłam przez pół roku regularnie wywoływałam miesiączkę więc myślałam że może organizm się przyzwyczaił ale nie w następnym miesiącu już się nie pojawiła. Byłam kolejny raz u kinekologa pani powiedziała mi iż nie dojrzewa mi pęcherzych gaffa tak to się chyba pisze. Czytam o tym dużo przecież to niszczy mi całą owulacje nie mogę zajś w ciąże nie wytwarza mi się progesteron :( Tak bardzo się boje zalecają mi wizyte u endokrynologa :( Co mam robi czy ktoś miał podobny problem ? Bardzo proszę o pomoc naprawdę się boje ;(( Czasami przez to wszystko łapie mnie taki dołek nie wyobrazam sobie iż w przyszłości mogła bym nie mie dzieci :( Moze jakaś dieta proszę pomużcie mi :( Pozdrawiam!

Zbadaj hormony. Pamietaj, że nie każdy cykl musi być z owulacja. Z tego, co się orientuję progesteron nie odpowiada za wzrastanie pęcherzyka, a fsh, lh, prolaktyna, e2. To w pierwszej fazie cyklu rosną pęcherzyki, a wtedy progesteron jest niski, więc u Ciebie nie on ma znaczenie. Dopiero po pęknięciu pęcherzyka ważny jest skok progesteronu. Myslę, że mogłaś cały czas nie mieć owulacji, a luteina tylko wywoływała miesiączki. Na 100% Ci nie zaszkodziła. Idź na badania, bo tutaj Ci nikt nie pomoże. A może masz pco?