Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tak mozna

niedlugo to bedzie temat tabu

Polecane posty

Gość jak tak mozna

nie wiem o co wam chodzi, pokazywali program gdzie kobieta karmila piersia 8 latka (przesada zdecydowanie) ale karmienie dwulatka to nie jest zbrodnia... w krajach "murzynskich" mieszkaja z szalasach a dzieci karmia nawet do 3 roku sama karmilam synka rok i 8 miesiecy a corka ma 1,5 roku i nadal ja karmie ma jeszcze czas na rozlake wiec karmienie do 2,5 lat to normalne

Gość jak tak mozna
Ej! ukradłaś mi nick ! to mój ! tak woogóle przesadzasz kobieto

Gość w krajach
jak to nazwalas "murzynskich" jest problem z jedzeniem wiec nic dziwnego ze karmia tak długo...u nas poki co nie ma z tym problemu wiec po co karmic dziecko do 2czy nawet 3 roku zycia skoro wtedy potrafi juz samo jesc i mowic?! co, moze ma zaczac sie drzec na ulicy - mama chcę cyca!!!:D:D:D

no ja tez nie kumam tego że 2 latek przy cycu skoro je i pijje wszytko :O po co ten cyc to forma bliskosci przecize mozna okazac ja inaczej

Gość dziwne macie podejscie
to tak samo jakby spytac: "po co podawac modyfikowane dwulatkowi, skoro ten je i pije wszystko?" - ano mleko zalecane jest dla dzieci do minimum 2 a optymalnie 3 roku zycia. I to do matki nalezy decyzja, czy da sztuczne modyfikowane, czy z piersi. Wiadomo, ze zadne sztuczne piersiowego nie zastapi wiec nie rozumiem waszego zdziwienia. To, ze je i pije wszystko nie znaczy, ze ma zostac natychmiast wtedy odstawione od piersi.

Gość dziwne macie podejscie
myszka83 - to ty pilas drinki bedac w ciazy? :/ jesli ty, to twoje wypowiedzi przestaja mnie w takim razie dziwic...

Gość Marcynia2323
Ja też niewiem dlaczego kobiety karmią tak długo dzieci. Mi stomatolog powiedział zeby karmić dziecko do momentu aż zaczna jej wychodzić ząbki bo później to ono potrzebuje więcej witamin a takie mleko matki jest jałowe. Rozumie jeszcze do roku karmić ale 1,5 i 2 albo dłuzej szok. Mam znajomą co karmiła syna prawie do 4 roku życia wtedy była u nich bieda i ona to mleko traktowała jako obiad dla dziecka fujjj nie zapomne jak dała małemu na polu cyca myślałam że zwymiotuje bo przecież akie dziecko już zaczyna powoli kumać co do czego słuzy :-(

Gość mleko jest zalecane dłuzej niz
do 3 roku zycia (nabiał) wg mnie rok zycia dziecka to odpowiedni moment na odstawienie od piersi

Gość nie musiszzz
ten dentysta to idiota, kazdy pediatra powie ci ze nie istnieje nic takiego jak jalowe mleko matki a dzieciom w wieku ok. 6 miesiaca wprowadza sie inne pokarmy wiec i witaminy sa dostarczane :)

Gość myszka tez palila trawke
w ciazy ;) i zgadzam się, do 3 roku życia dziecko powinno otrzymywac zwiększone dawki mleko, wiec jeskli kobieta chce i moze karmic piersia to jest to najlepszy wybor WHO zaleca karmienie piersia do 3 roku zycia, a wiekszosc matek daje sobie robic wode z mozgu pediatrom oplacanym przez firmy produkujace mleko modyfikowane, ze niby po 6 miesiacu mleko matki jest juz bezwartosciowe

Gość who to klamliwa organizacja
majaca na celu zupelnie cos innego niz wszyscy mysla :O

Gość ja tez sobie moge napisac
ja tez sobie moge napisac ze wszystko jest klamliwa organizacja; bo taki mam kaprys.. zadnycch zrodel nie podajesz wiec cmoknij sie i swja pseudo wiarygodnosc ;)

Gość myszka tez palila trawke
za to firmy typu NAN maja na celu dobro naszych dzieci a nie gigantyczne zyski ze sprzedazy mleka, tak?

Gość nawet na opakowaniachmlek mody
nawet na opakowaniachmlek modyfikowanych napisano jak byk, ze jest to najlepsze mleko PO MLEKU MATKI dlatego amiane na modyfke "bo tak" uwazam za calkiem bezsensowne podejscie jesli ktos chce karmic piersia

Gość Wydaje mi się
Że jeśli matka ma ochotę niech karmi dziecko piersią nawet do 18 roku. Ale po co robić to publicznie?

Gość do wydaje mi sie
do: wydaje mi sie a kto tu pisze o karmieniu publicznym? to inna kwestia a ty schodzisz na poboczny tor dyskusji, nie tego temat dotyczy... w ten sposob zaraz dobrniemy do szans na przezycie u mlodych fok

Gość abgdhbdagbda
Marcynia2323: wytłumacz mi co kuma takie dziecko?????????? Ja myślałam, że jesteśmy ssakami i piersi służą do karmienia. W sumie to się nie ma co dziwić, że kobiety krótko karmią, skoro niektóre nie wiedzą po co mają cycki:-)

Gość paulina7785
Dla mnie to przesada tak długo trzymać dziecko przy piersi. Prze oczami mam obraz który mnie zniesmaczył mianowicie ostatnio na imieninach u mojej koleżanki, która ma 3 letnią prawie córeczkę, siedzimy wszyscy przy stale kiedy jakby nigdy nic mała podchodzi do matki przy wszystkich podwija jej bluzkę pod szyję, rozpina biustonosz i jakby nigdy nic ssie pierś przy wszystkich. Na moje zdziwienie usłyszałam odpowiedz, że musi tak być ponieważ jak mała nie dostanie na żądanie piersi wpada w histerię. Kobietki nie dajcie się zniewolić swoim dzieciom. Ja nie jestem za nie karmieniem, ale wydaje mi się,że ok roku powinno się je zakończyć i dostarczać dziecku bardziej wartościowych na jego wiek posiłków.

Ja karmie w drugim pokoju jak jest jakas uroczystos, nigdy przy wszytskich, nawet niemowlecia nie karmi sie przy stole i w towarzystwie.

Nie mam dzieci ale z tego co wiem nie powinno sie tak długo karmic piersia. Oczywiscie mleko mkatki jest najlepszze ale dziecko trudno odzwyczaic. Bo ono mysli ze jemu sie nalezy. W dodatku nasze piersi sa w gorszym stanie a dzieci przez to narazamy na seplenienie. A to jest juz powazna wada wymowy. Mysle ze do roku to tak wystarczająco.

własnie skonczyłam ogladac i widok obrzydliwy karmic tak duze dzieci to wypaczenie

Gość lkjietg
Uważam że wszystko trzeba robić z głową i nie przesadzać. Ja nie chciałam pić mleka już od 8 miesiąca życia ani z piersi ani z butelki. Więc w moim przypadku poszło szybko ale moj brat... Mój brat ssał pierś jeszcze jak miał 6 lat. Mama nic nie mogła robić bo brat chciał pierś i koniec.