Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swiatecznie - co szykujecie za

Swiatecznie - co szykujecie za granica????????????????

Polecane posty

Gość Swiatecznie - co szykujecie za

Gość misiamisiunia
ja juz jedzenie szykuje bo sie niewyrobie do swiat:) zaprosilam znajomych bedzie liczne grono polskie potrawy plus pare buteleczek wodeczki prpsto z polski ale niestety pogoda nie do swiat bo jest cieplo:(

Gość Polka w NL
Ja w tym roku jade do domu do Polski ale rok temu bylam w Holandii i w sumie zrobilismy normalna, polska Wigilie i byly: - pierogi (lepilismy chyba z 3 godz bo to byl nasz debiut:P ale wyszly super:) ) -uszka kupne -ryba karpiopodobna (jakas azjatycka nazwa ale smakowala jak karp:) -ryba po grecku, sledzie, krokiety, barszcz i makaron z makiem (kupilam gotowa mase makowa i wymieszalam z makaronem) zrobilam tez bigos, zrazy i sernika. ale i tak nie ma to jak swieta w Polsce z rodzinka:)

to samo co w Polsce na Wigilie bedzie ryba po grecku i jakas inna barszcz z uszkami pierogi kapusta z grzybami sledzie, sledzie, sledzie na Boze Narodzenie wedlina ze sklepu pasztet pieczony samodzielnie salatka warzywna na obiad pieczona kaczka do tego bigos z ciast bedzie sernik, makowiec, szarlotka, male pierniczki i kruche babeczki poza wedlina nie kupuje zadnych gotowcow bo moim zdaniem sa fuj. pierogi, uszka czy krokiety jak dla mnie sa okropne, jeszcze nie znalazlam zadnych ktore bylyby smaczne. do tego jakies winko bo u nas wodeczki sie nie pije czyli tak samo jak w Polsce, nie ma problemu udanych przygotowan i wesolych swiat!