Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yguik

29 XII usunięcie ósemki!!

Polecane posty

Gość yguik

Nie wiem czy to dobry pomysł żeby na 2 dni przed sylwestrem usuwać ósemkę. Ale niestety wcześniej nie było wolnego terminu :/ Mam nadzieje że wszystko pójdzie dobrze a opuchlizne jakoś przeżyje. To bedzie niezapomniany sylwester, ani sobie nie pojem ani nie popije. :/

Gość yguik
A więc, jest całkiem w dziąsle i rośnie pod kątem w kierunku siódemki, napiera na nią efektem czego jest ból połowy dolnej szczęki.

No to współczuje:/ Obawiam się że Twój zabieg będzie wyglądał jak u mnie, z tym że ja zeba miałam całkiem poziomo i szczęka mnie nie bolała:/ Opuchliznę miałam przez tydzień, pierwsze trzy dni była najgorsza i pierwsze trzy dni spędziłam w łóżku... Z bólu wytrzymac nie mogłam i jadłam tylko jogurty i kisiele:/ Kiepski okres na usunięcie wybrałaś:?

Gość elamal
ciekawa jestem jak będzie po wszystkim. też powinnam usunąć ósemki,ale się trochę obawiam.czy potrzebne jest skierowanie?

Gość yguik
Ogolnie to jestem spuchnieta od jakiś 3 dni, przyjmuje antybiotyk i ketonal bo z bólu nie da sie wytrzymac

Gość yguik
Ogolnie to jestem spuchnieta od jakiś 3 dni, przyjmuje antybiotyk i ketonal bo z bólu nie da sie wytrzymac

Gość yguik

Gość yguik
Jestem spuchnieta od jakiś 3 dni, biorę antybiotyk przepisany przez dentystę i ketonal bo z bolu cięzko było wytrzymć.

Gość yguik
skierowanie jest konieczne jesli chcesz miec zabieg za darmo z kasy chorych, w gabinecie prywatnym koszt ok 400zł

Jesli chodzi o skierowanie to zalezy. Ja np poszłam od razu do poradni chirurgicznej i z tego względu że jedna ósemka dawała o sobie znać, tzn bolała i w dziąśle miałam kieszeń usuneli mi bez skierowania. Czekałam dwa miesiące od tamtego momentu na wyznaczony terrmin. Z kolei na pozostałe ósemki dopóki nic się z nimi nie dzieje - czyli nie bolą i nie ma stanu zapalnego to potrzebuje skierowanie od ortodonty. A ósemki pozostałe też są zatrzymane i jedna jest poziomo.

dodaję temat do ulubionych!! rany muszę też chirurgicznie usunąć zęba i chętnie posłucham (poczytam ;) ) Wasze doświadczenia moja ósemeczka ostatnio dała mi się we znaki - miałam stan zapalny, byłam cała opuchnięta i dostałam szczękościsk. O bólu nie wspomnę. Lekarze wszyscy u których byłam radzą ją usunąć, ale szczerze mówiąc boję się. Mam nadzieję, że w tym wątku wymienimy się radami i doświadczeniami przed zabiegami i po nich :) pozdrawiam

Gość yguik
dzisiaj 2 ketonale naraz inaczej płacze z bólu :(

Gość nie dobry termin
ekstrakcja ósemki to zawsze dość poważny zabieg, często po zabiegu wymagany jest antybiotyk o opuchnięciu nie wspominam, bo to oczywiste plus zdarza się zasinienie policzka,, ogólnie czeka cię konkretny zabieg i przygotuj się na l-4,,,

Gość yguik
Od 4 dni jem antybiotyk bo mam jakis stan zapalny i opuchnięta tez jestem

Gość yguik
Dzisiaj byłam u chirurga i ubłagałam go żeby zrobił mi ten zabieg wcześniej. Udało się ide juz w piatek, ufff...

Gość ojojoojnoieeeeeeee
odradzam stanowczo mnie bolalo z 2 3 dni ale opuchlizne miala tydzzien