Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chikataka

Jak jej odmówić?

Polecane posty

Gość anooo
Jak to mówi moja znajoma, za dobra jesteś, a matka małej perfidnie to wykorzystuje. Pewnie twoja teściowa jest bardzo szczęśliwa, że się tym dzieckiem zajmujesz?

Gość nocny doradca
No już wszystko wiesz. Żadnych fochów, nie graj nie korzystaj z pośrednictwa męża. Nie możesz wziąć małej bo chcesz mieć czas wolny. Co nie powiesz i tak będą Ci mieli za złe.

Gość Chikataka
Teściowa raczej nie interesuje się tym. Chyba sama też jest zmęczona ciotką. Gdy ta odbierze ode mnie dziecko leci od razu do teściowej i siedzi u niej do samego wieczora -niemal codziennie. Więc teściowa też nie ma lekko...

Gość bojabojaboja
Coś mi się wydaje, że to taki typ człowieka, który zrozumie cokolwiek dopiero jak powiesz to dosadnie. Inaczej możesz się wykręcać a ona i tak rzuci tylko, że to grzeczna dziewczynka albo, że na prawdę jesteś ostatnią deską ratunku i tyle będziesz ją widziała. Musisz z nią porozmawiać i powiedzieć wprost, że jesteś zmęczona i zaczynasz czuć się wykorzystywana. Jak się obrazi to trudno.

Gość anooo
No właśnie, to ciężki przypadek skoro Twoja teściowa też sobie z nią nie razi, a przecież, to jej siostra ;).

Gość wredny i zosliwy
czy dziecko nie ma babci???

Gość anooo
Jak nie chcesz jej wprost odmówić, to powiedz, że zapisałaś się na jakis kurs np. i nie masz czasu. Ale chyba nie ma co kombinować, bo i tak się wyda, że ją oszukałaś...

Gość Heendy
Ja mialam tam samo. Nie daj sie, bo robisz z siebie wielblada. Powiedz ostro, ze nie masz czasu, jestes zajeta, chcesz posprzatac czy nawt poczytac ksiazke. jak nie zrozumieja- trudno. ty jestes w porzadku