Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość końćowkaaaa

Kto tez czeka na decyzje z mopsu o przyznanym zasilku?

Polecane posty

Gość końćowkaaaa

Ja czekam i czekam.Niewiem czy wogole dostane.

Gość ja powiem tak ....
to czemu tam nie zadzwonisz i się nie spytasz co i jak albo wybierz się osobiście ....ja decyzję odebrałam dopiero w zeszłym tygodniu na piśmie ale już wcześniej wiedziałam że mam przyznany i odebrałam rodzinne w listopadzie no i dziś grudniowy

Gość końćowkaaaa
ja pa[piery zlozylam 20 pazdziernika.ja tez skladalam na wychowawczy i rodzinne

Gość ja powiem tak ....
to najwyższy czas się dopytać co i jak

Gość końćowkaaaa
Zraz zadzwonie i sie dowiem.

Gość ja powiem tak ....
pieniądze masz zamiar odbierać osobiście czy na konto jak zaznaczyłaś ?

JA też czekam. Dzwoniłam tam kilka razy i każą czekać. Podobno nawet do końca grudnia może nie być decyzji:(

Gość zdziwiona na maksa
bez urazy, ale naprawdę w takim napięciu, czekacie na te 60 zł/miesięcznie? :o

Gość bujjjj
no bo jak się żyje z zasiłków na dzieci, to niestety każda minuta ważna

Gość końćowkaaaa
Kasa na konto.Dzwonilam jeszcze nie ma decyzji.Mam czekac.To juz przed swietami kasy nie dostane napewno.

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Ja np czekam na 600zł,więc jest chyba na co?Nie uważasz...zreszta nalezy mi sie.....

Gość końćowkaaaa
Ja czekam na wychowawczy i rodzinne.

Gość ja juz 2 tyg temu
dostałam decyzje ze zasiłek wychowawczy i rodzinny został mi przyznany. No i teraz czekam na pieniądze. Powiedziano ze do końca grudnia będą. Miałam nadzieję, ze przed świętami ale chyba nadzieja matka głupich...

Gość końćowkaaaa
Ja teraz jestem na wychowawczym i papiery zlozylam 15.10 i czy od tego dnia wyplaca mi wychowawczy.Jeszzce skaldalam na becikowe.Wiec z moich obliczen powinnam dostac ok2000zl.

Gość końćowkaaaa
A ja to u was z dochodem. Bo ja samotnie wychowuje dziecko.Mam alimenty 300zł i pracowalam. Czy naprawde oni caly dochod za prace utracaja za caly rok( wogole go nie wliczaja).

Gość ja juz 2 tyg temu
no mi wiszą 1040 zł bo w listopadzie nie dostałam. Dzieci nie żyją z zasiłków. Należy mi się wychowawczy. A to że w naszym kraju rodzinne nie starcza nawet na paczkę oryginalnych pieluch (nie no teraz już starcza bo podnieśli ) To śmiech na sali. "Dzieci żyją z zasiłków" buhaha jakby moje dzieci miały przeżyć za 60 zł miesięcznie to by z głodu padły w swoich odchodach. Proponuje najpierw sprawdzić wysokość zasiłków zanim się zacznie takie pierdoły wypisywać.

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Wypłacą Ci wychowawczy od miesiaca w którym złozyłaś.Dzisiaj koleżanka spotkała babke która roznosiła decyzje(na klatce schodowe) i ta powiedziała,że pieniedzy nie ma i nie wiadomo czy bedą w grudniu.....dodam,że koleżanka złozyła dokumenty w połowie listopada.

Gość ja juz 2 tyg temu
Podobno w Warszawie i okolicach są problemy z wypłacaniem ale w pozostałych częściach kraju jest szansa, ze uwiną się do stycznia. Jeśli nie to będzie można domagać się odsetek (choć w tą stronę to marnie działa. jakbyś ty zapomniała im zapłacić to by odsetki rosły bardzo szybki, ale jeśli to oni przekroczą termin to wtedy im można naskoczyć za przeproszeniem)

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Ja piszę o łodzi...

Gość jaaaaaaaaa u
urodziłam we wrześniu,kasę dostałam teraz:) musisz isć sama po decyzję,bo nie wysyłają.A Pani powiedziała mi,że dopuki nie jest odebrana decyzja pieniędzy nie przeleją.I rzeczywisie na drugi dzien kasę miałam na koncie

Gość ja juz 2 tyg temu
Hmm no to nie wiem sama. Mnie takich informacji udzielono jak tam dzwoniłam. Pozostało tylko czekać.

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
A u nas jest inaczej,prawie zawsze kasa jest przed dostarczeniem decyzji.

Gość jaaaaaaaaa u
wiesz co,do mnie babka aż sama zadzwoniła żebym przyszła odebrać,bo zalega i nie mogą pieniędzy wypłacić.

Gość ja już 2 tyg temu
U nas normalnie wysłali pocztą.

Gość jaaaaaaaaa u
a u nas nie.Kiedyś tak,parę lat temu jak pobierałam rodzinne dostałam pocztą.Teraz kazali osobiscie.Nie wiem czy wszędzie tak.Przejdź sie tam,zapytaj,moze dostaniesz pieniadze przed swiętami jeszcze

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Własnie dodzwoniłam sie do urzędu i Pani oznajmiła mi,że został mi przyznany zasiłek rodzinny,wychowawczy i dodatek na nowy rok szkolny i ..pieniadze mają byż 30 grudnia....dodam,że wniosek złozyłam 2 grudnia.

Gość lidka0-555
musicie bardzo bało zarabiac skoro mops wam wyplaca jakies pieniądze --wspólczuje :O

Gość abbbbbbbbbbbtrrrrr
Ciesz się dobrymi zarobkami,póki możesz.....zresztą ja mam umowę na mała kwote,co nie oznacza ,że zarabiam mało.Siedząc na wychowawczym(podejrzewam,że ty tego nie robisz bo prawdopodobnie nie masz dzieci) tez dostajesz mało...

Gość ja już 2 tyg temu
lidko ja nie zarabiam bardzo mało. Ja nic nie zarabiam bo urodziłam dziecko i postanowiłam iść na wychowawczy żeby jak sama nazwa wskazuje to dziecko wychować. To logiczne, proste jak budowa cepa i żaden to powód do wstydu. Jedyne co jest niepokojące to to że wychowawczy to śmieszne pieniądze w porównaniu do pensji jaką dostawałam, ale jako ze dzieci mam bardzo chorowite i przedszkole odpada wybór był oczywisty.

Gość ja od czerwca mam
zasiłęk rodzinny - pierwszy raz biorę, choć starszy syn ma 8 lat już.... zarabiamy dużo, tzn nasza firme.... ale mamy masę inwestycji w zeszłym i tym roku - dlatego zysk do US wychodzi bardzo mały....żyjemy z oszczedności i kasy z bieżącego obrotu.... myślę, że jeszcze w przyszłym roku będzie nam się zasiłek należał - a później to sama mam nadzieję, że nie :P 2 synek urodził się w czerwcu -pierwszą kasę dostałam pod koniec sierpnia w sumie 2300 (2x becikowe, rodzinne - wtedy jeszcze to niżże i dodatek szkolny) więc było na co czekać :P decyzje przyniesli mi do domu, przed przelaniem pieniędzy, u nas wypłacają na konto zasiłki ok 17 każdego miesiąca... teraz dostajemy na 2 dzieci 159zł - więc nie jst źle- starszy ma za to obiady w szkole....