Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelinkaaaa

Jak sie pozbyc szybko i skutecznie ciemieniuchy??

Polecane posty

maścia robiona na recepte w aptece. U mojego synka ciemieniucha byla powazna, na poczatku luzik, robilismy wszystko aby zeszly te poczatki, a tu sie rozwijalo dalej. Co raz mocniej, kupilismy "Olejuszkę", to troche pomagalo,a le na chwile. No i wyladwalismy u lekarki, która powiedziala ze juz zostala tylko masc sterydowa, 2 razy posmarowalam i wiecej nie, zeszlo wszystko na zawsze. przy czym masc sterydowa to ostatecznosc, u nas grozilo aotpowym zapaleniem skóry glowy

Gość vfvgdfgvdf
a co to w ogóle ta ciemieniucha?

a co do tej masci robionej, to generalnei ejst super, u mojego synka po prostu ciemieniucha zyla wlasnym zyciem, ciezko bylo.

Gość ale jjaajjaa
U nas ciemieniucha była okropna i po kąpieli na mokre włoski dużąąąą ilość oliwki wmasowywałam i czapeczkę. Rano to rozczesałam dopiero i po ciemieniuszce :) Tanio i skutecznie. Potem ciemieniucha jeszcze może ze 3 razy się pojawiła, ale za każdym razem coraz mniej, bo znów tak robiłam, że Oliwkę Bambino dużoooo na noc pod czapeczkę. Potem ta czapeczka się obsuwała, ale nie szkodzi... Na prawde polecam, a u mnie łatwo nie było, bo syn miał i ma nadal bujną czuprynę :)

Gość Taka tam mama
od razu po kapieli wyczesywalam miekka szczotka czesc, nastepnie smarowalam wazelina i po paru minutach znow lekko masowalam szczotka. Po kazdej kapieli (3 razy w tygodniu) to stosowalam i po miesiacu pozbylam sie ciemienicy u corki (6 miesiecy) i jak narazie nie wrocila