Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lecicilija3

co ile godzin karmi 2,5 latka?

Polecane posty

Gość lecicilija3

mój wciąż coś je i przez to zupełnie nie chce obiadów. Wiem - moja wina. Staram się to zmienić. Proszę o wskazówki :(

Gość lecicilija3
no proszę... chodzi mi tylko o to czy jak dam mu jeść raz na 3 godziny, żeby zjadł mi ten obiad to nie zagłodzę. Jak u was to wygląda? żadne dziecko nie je co godzinę - chyba, że są to słodycze ;)

Gość ja daje 3 posiki
plus przekąski. Zje to ok nie zje to wywalam i nie mam żadnych problemów z tym. Na prawdę nie wiele w historii przypadków żeby ktoś umarł z głodu przy pełnej lodówce. Moje dzieci chętnie jedzą obiad. Uwielbiają zupy. Staram się robić bardzo różne dania. Prawie nigdy nie ma u nas 2 dań bo dzieci są małe i tego nie pomieszczą. Jak jest pożywna zupka to drugie jest następnego dnia. Ulubioną zupą jest kwaskowy barszcz biały z ziemniaczkami.

Gość lecicilija3
o, dzięki :) ja muszę się wziąć za nas... zyjemy bardzo haotycznie :( a możesz zdradzić jeszcze jakieś fajne dania które zjadają twoje dzieci i ile mają lat?

Gość ja daje 3 posiki
2,5 i 1,5 jedzą wszystko na obiad zupy w kolejności lubienia: barszcz biały barszcz czerwony pomidorowa z ryżem rosół z makaronem/ lanym ciastem jarzynowa koperkowa krupnik kapuśniak 2 danie: ziemniaki, ryż makaron pierogi (mieso, ruskie, z kapustą i pieczarkami) kotlety, pulpety mieso gotowane sosy miesne paluszki rybne pulpeciki z tuńczyka przeróżne sałatki i surówki, ogórki kiszone i konserwowe, paprykę konserwową, buraczki itd. na śniadanie i kolacje: paste z jajek jajecznice parówki płatki z mlekiem grysik kaszkę na mleku kanapki z pasztetem, serkiem topionym, almette, serem żółtym, dżemem, nutellą, szynką, sałatą, pomidorem... tosty z cukrem pudrem i miodkiem na podwieczorek: owoce (mandarynki, banany, jabłka) warzywa (marchewka surowa, sałata, zielony groszek, pomidor) budyń kisiel galaretkę ryż na mleku przekąski: chrupki kukurydziane popcorn z microfalówki :D uwielbiamy go przygotowywać babeczki czekoladowe- też pieczemy razem czekoladki kidner jajka kinder jogurty serki homogenizowane picie: herbata z cytryną, miodem, sokiem malinowym, cukrem herbata owocowa- takie napoje herbaciane smakowe soki kupne i wyciskane w sokowirówce mleko z miodem mlodszy mleko modyfikowane smakowe kakao Czasem zjedzą frytki albo pizzę. Są na prawdę wszystko żerni

Gość lecicilija3
jej - jestem ci na serio wdzieczna za poswiecony czas i pomoc :)) jedza wszystko bo im nic nie wpychasz :) ja za to pozwalam na kanapki co 5 minut.. :|

Gość urszula2222
up

Gość a ja powiem
każdy lekarz Ci powie, że małe dziecko (nie niemowlę) powinno jeść 4-5 posiłków dziennie. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. jak dziecko je przez cały czas to nie ma szans zgłodnieć na tyle, żeby ze smakiem zjeść np obiad. przerwy między posiłkami potrzebne są do prawidłowego trawienia. a Ty jesz co chwilę? dziecko to mały człowiek.

Gość tak jak u dorosłego
3 posiłki głowne i dwie przekąski (oczywiscie odpowiednio mniejsze porcje;), mniej wiecej w odstepach 3-godzinnych

Gość lecicilija3
"a ja powiem każdy lekarz Ci powie, że małe dziecko (nie niemowlę) powinno jeść 4-5 posiłków dziennie. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. jak dziecko je przez cały czas to nie ma szans zgłodnieć na tyle, żeby ze smakiem zjeść np obiad. przerwy między posiłkami potrzebne są do prawidłowego trawienia. a Ty jesz co chwilę? dziecko to mały człowiek." ale po co to piszesz? przeciez wyraznie napisalam, ze zdaje sobie sprawe z popelnianego bledu - o co ci kobito chodzi? czytaj ze zrozumieniem ;)