Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxmagdaxxx

prosze o odpowiedz, ciaza?!

Polecane posty

Gość xxxmagdaxxx

Cześć. . Piszę do was bo chcę się spytac jakie jest wasze zdanie na ten temat , bo bardzo się boję. Chodzi o to, ze od jakiś 2 miesiecy biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminelle, zawsze bralam dobrze regularnie z 7-dniową przerwą. Gdy skończylam 2 blister, zrobilam przerwe. Jednak niestety zapomnialam wziąć w 8 dzień, czyli po 7-dniowej przerwie pierwszej tabletki z nowego blistra i wzielam pierwsza dopiero na 9 dzien Ale najgorsze jest to ze w ten 9 dzień kochałam się z moim chłopakiem bez prezerwatywy .. Od tego czasu minęło 1,5 tygodnia a ja sie martwie, że moge być w ciąży Chciałabym usłyszęć wasze zdanie na ten temat jakie jest prawdopodobieństwo ciąży.. Czy ta tabletka może poprostu nie zadziałać poniewaz jest pierwsza z nowego blistra i wziełam ją po 8 dniowej nie 7 dniowej przerwie ? ( bo slyszalam ze przerwa nie moze byc dluzsza) Czy sa jakies nadzieje ze zadziala ? Dodam, ze moj facet, zakonczyl we mnie, nie byl to nawet seks przerywany.

Gość jojojka20
ciaza jest mozliwa jezeli w tygodniu poprzedzajacym byl stosunek. zatem czy kochalas sie w czasie przerwy???

Gość jojojka20
jesli kochalas sie w trakcie przerwy w 8 dnia nie wzielas tabletki to jest prawdopodobienstwo ciazy. pamietaj ze w przerwie jestes chroniona pod warunkiem ze 8 dnia weziesz tabletke.

Gość bojabojaboja
Już był taki topic. Możesz być w ciąży. Nie byłaś zabezpieczona podczas stosunku, bo zabezpieczenie gwarantuje Ci wzięcie pigułki ósmego dnia po przerwie, czego nie zrobiłaś. Weź opakowanie do końca, jak nie wystąpi krwawienie z odstawienia, zrób test.