Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka08080

Czy lekarz ma obowiązek poinformować mamę, że nie jestem dziewicą?

Polecane posty

Gość mimiminka
abraja, mi jest żal ciebie, o głupia kobieto. jeżeli ty jesteś dziwką, to nie znaczy że to jest NORMALNE. nie, nie jest. seks uprawiany przez dzieci też nie. a wiesz, czemu go uprawiają? bo mają za mało uwagi ze strony rodziców i bliskich. współczuję ci twoich płytkich życiowych relacji. prawo jest po to, żeby je szanować, nie wymyślili go sobie ot tak jacyś idioci. To jest mała dziewczynka, wykorzystana dodajmy, bo ma zerowe pojęcie o życiu i miłości. problemy natury fizycznej - zdrowotne z tego powodu już ma, problemy natury psychicznej także, bo wstydzi się tego. a jej chłopak popełnił przestępstwo. i dodam - jakby był normalny to by z tym seksem poczekał (przecież ją kocha) albo znalazł sobie dojrzalszą (starszą) partnerkę.

Gość anulka08080
No ja się własnie tego obawiam, tylko właśnie było tak, że było pieczenia i swędzenie, ale ja to zlekceważyłam, no i po jakimś czasie przeszło, a teraz podczas stosunku pojawia się krew i to mnie zaniepokoiło.

Gość kakamaka12
darujcie soebie pouczanie jej, wiekszym problemem jest to że potrzebuje pomocy i boi się iśc,,,,,,,,,,, to jest chore, bo polepszać się jej nie będzie. Możesz sobie kupic maść klotrimazol( do stosowania zewnętrznego- nie wewnętrznie!!) troche złagodzi dolegliwosci po posmarowaniu zewnętrznym jak to jest grzybica ale napewno nie wyleczy jak juz takie masz dolegliwosci..

Gość anulka08080
MImiminka - A skąd Ty możesz wiedzieć jakie ja mam pojęcie o życiu? Przeszłam więcej niż niejeden człowiek. Także to stwierdzenie nie było trafne.

Gość kakamaka12
Anulka bo tak się właśnie grzybice zaczynają, na początku sweci lekko i piecze( ten serek może się pojawiać) i w takim momencie czasami maśc stosowana zewnętrznie pomaga.Potem to się nasila , podczas stosunku boli i czasami nawet krwawi no i piecze coraz bardziej

Gość mimiminka
niech porozmawia z matką i idzie z matką do lekarza. niech zachowa się odpowiedzialnie i dorośle, skoro za taką pragnie być uważana.

Gość mimiminka
anulko, wiem jakie masz pojęcie o życiu, bo czytam twój topik. :P da się z niego sporo wywnioskować :P

Gość kakamaka12
mimiminka ona zna swoją matke i jak obawia się że ta może zgłosic gwałt to to chyba nie jest najlepszy sposób. Zwłaszcza że to nie ma miejsca. Dziewczyna zostanie upokorzona, chłopak pewnie niewiele starszy też nie bedzie miał łatwo. Nie każdy ma wyrozumiałą matkę. Gdyby mogła jej ufac to chyba by powiedziała

Gość anulka08080
Ale rozmowa z matką nie jest możliwa. Nigdy nie miałam z nią dobrych kontaktów. Więc to w ogóle nie wchodzi w grę. Do ginekologa, albo pójdę sama, albo z chłopakiem. Nie wstydzę się iść, bo skoro postanowiłam uprawiać seks, to powinnam także ponieść konsekwencje. Ale nie takie, żebym miała ja albo mój chłopak problemy z prawem. Poza tym chciałabym zwrócić uwagę na to, że teraz dużo dziewczyn uprawia seks z przypadkowymi partnerami, nie szanują si, a ja za taką dziewczynę na pewno się nie uważam.

Gość Aifel in Edinbra
nie chcę nic mówić ale jak masz niecałe 15 lat to będzie to przykre , ja musiałam iść z mamą, a moj kol miała gorzej bo jej dziadek jest ginem i rodzina nie chciala żeby wszło poza rodzinę i u niego się badała :( ale tobie może pielegniara przyjdzoie:(

mimiminka wyobraz sbie ze nie jestem dziwka....nie bede sie znaizała do twojego poziomu skoro nie masz za grosz kultury nie wiem czego m współczujesz ani mojej rodzinie.Moja mama jest postepowa i powiedziałam jej zaraz po stracie dziewictwa.Sama zabrała mnie do ginekologa zeby przepisał mi tabletki anty.Zal mi takch osób jak ty co nie wiedza o czym pisza a pisza byle pisac.Nie mam zamiaru z Toba duskutowac bo nie jestes godnym przeciwnikiem dla mnie i tyle

Gość uhjtyujh65
do 14 roku życia dziecko przychodzi do lekarza z rodzicem

Gość anulka08080
Bardzo dziękuję za porady, oraz wsparcie iektórych tu osób. Postanowiłam jednak nie wybierać sie do lekarza, wolę nie ryzykować. Spróbuję zastosować tą maść. Szkoda tylko, że nasze prawo jest tak ułożone, że ja jako nastolatka boję się iść do ginekologa i mogę przepłacić za to zdrowiem.

Gość Anulka rada ważna
Idz do małego, prywatnego gabinetu ginekologicznego. Takiego, gdzie siedzi sam gin, często nawet nie mający recepcjonistki, biorący za wizyte kase prosto do ręki po wizycie. Tacy są dyskretni. Z jakiego miasta jesteś? Jeżeli z mojego to podam ci namiar na zaufanego, dyskretnego gina, któremu możesz śmiało walić co i jak i nie obawiać się niczego :) pozdr.

Gość mimiminka
anulka, to twoja matka, chłopak kopnie cie w tyłek i się nie obejrzy, a matka zawsze będzie cię kochać. ja radzę ci z nią porozmawiać.i iść z nią do lekarza.

Gość anulka08080
Mimiminka - dlaczego twierdzisz, że chłopak kopnie mnie w tyłek? Nie zawsze tak jest. Ale nie myśl sobie, że jestem naiwną małolatą, bo nie jestem. Poza tym rozmowa z matką naprawdę nie wchodzi w grę.

Gość mimiminka
tak, abraja, nie jestem godnym przeciwnikiem dla ciebie, bo nigdy nie osiągniesz takiego wysokiego intelektualnego pułapu, jaki ja posiadam :P:P postęp... i seks w wieku 14 lat... ludzie, używajcie mózgów, skoro są wam dane!

Gość anulka08080
Anulka rada ważna - wolałabym takie informacje podać Ci np. na gg.

Gość anulka08080
Anulka rada ważna - wolałabym takie informacje podać Ci np. na gg.

Gość MARNE PROVOOOO
i tyle :-o Wszyscy dajecie sie podejść Gratuluję

Gość anulka08080
To wcale nie jest prowokacja. Nie wiem skąd takie podejrzenia ;/

Gość Anulka rada ważna
anulka napisz tę informację mi na maila - fukoladka23@interia.pl na gg w tej chwili nie mogę czekam pozdr.

Gość MARNE PROVOOOO
Przestań zadawać głupie pytania,ok? Piętnastolatka nie ma jeszcze tak płynnego sposobu wypowiedzi , nie drąży tyle czasu tematu i każda zrobi przynajmniej 1 błąd ortograficzny.

Gość gggreccccccccccccccc
a masz jakąś zaufaną koleżanke w wieku powyżej 15 lat??

Gość anulka08080
Twierdzisz, że jeśli nie robię błędów, tzn. że nie jestem nastolatką. A to, że mam taki sposób mówienia, to jest wynikiem tego - tak jak już pisałam - żę jestem bardziej dojrzała niż moje rówieśniczki i wiele w życiu przeszłam. Ale nie musisz mi wierzyć.

Gość MARNE PROVOOOO
Powiedz to tym naiwniakom,którzy będą kontynuować dyskusję z Tobą

Gość gggreccccccccccccccc
moja rada - pogadaj z taką koleżanką i jeśli się zgodzi, to idź prywatnie do gina i podaj jej dane, on wypisze na nią receptę i nei przyburz\y się do seksu przed 15ką, a ona wykupi ci recepte i po problemie

a ja powiem inaczej...dlaczego dziewczyna ktora nawet nie skonczyla 15 lat juz uprawia sex? udaje ze ejst dorosla ale najlepiej zeby o tym nikt nie wiedzial bo bedzie afera....hmmm ale doroslosc

Gość anulka08080
No dobra, ale jeśli przecież zrobi jej badanie, to tam będzie widać czy coś jej dolega czy nie. A jak z nią wszystko w porządku to eh;/ Poza tym to jest chyba indywidualna sprawa, lekarz musi stwierdzić co mi dolega;/