Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

czy 3 letnie dziecko potrafi rysowac ?

Polecane posty

Gość

pytam bo sama nie mam dzici i wstyd sie przynac ale nie wiem czy 3 letni dziciak potrafi juz trzymac kredki w raczce, chce kupic na prezent dzieciakowi kredki i kolorowanki ale nie wiem czy to nie za wczas. ma 2,5 lata ale jest dosyc wyrosniety i samodzilny tak mi sie wydaje jak na dzici w tym wieku.

Z dziećmi podobnie ja z dorosłymi,jedni potrafią inni nigdy się nie nauczą.Oczywiscie,ze kazdy zdrowy 2 latek potrafi trzymac kredki,z kolorowaniem roznie bywa.

Gość mysle ze potrafi ale
czy lubi ?

Gość
dzieki za odp, ja uwilbiałam jako dziecko rysowac

Gość Bragg81
jeżeli nie masz pewności czy potrafi to proponuje kupiś ksiazeczki do malowania wodą. wystarczy że dziecko przejedzie mokrym pedzelkiem po konturach obrazka i pojawiają sie kolory . łatwiejsze i tylko trzeba uważać na pojemnik z wodą .

Gość moje dziecko nie potrafi
ale uwielbia. Kocha bazgrać po kartce i też kupiłam kredki i kolorowankę. wiem ze to najlepszy prezent.

Gość ja myślę że już potrafi
Zależy od dziecka, ja swojemu synowi kupowałam kredki i kolorowanki jak miał 2 lata,wiadomo na początku same bazgroły ale dziecko się musi kiedyś zacząć uczyć się rysować. Kolorowanki są fajne bo dziecko uczy się kształtów,kolorów, uczy się nowych wyrazów. Syn poszedł od września do przedszkola. W przedszkolu w grupie 3-latków niektóre dzieci ładnie już malują,równo nie wychodzą za linie,szok. Dodam,że w przedszkolu 3-latki malują już trudniejsze rzeczy np. mikołaja,ogródek z domkiem i kwiatkami...

na pewno warto kupić, żeby dziecko się spróbowało w rysowaniu moja córcia kredki dostała na roczek pierwsze, długo, długo były bazgroły, w kolorowankach jedno wielkie zarysowanie, zakreskowanie wszystkiego teraz ma 2 lata i 8 mscy i zaczyna kolorować nie wyjeżdżając za linie, dobierać różne kolory jak dziecko ma możliwość ćwiczyć, to i efekty jakieś są prędzej czy później :)

Gość gość
Jasne ze potrafi. Moja corka bardzo lubi rysowac, Wiadomo ze to nie rysunki a'la picasso, ale z kazdym dniem rysuje coraz lepiej. Jeszcze bardziej lubi kolorowanki, wlasnie kolorowala na stronie http://kolorowanki.net.pl

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

Gość gość
dzieci już przed drugim rokiem życia chwytają za kredki, tak więc 3letnie dziecko to już różnymi artykułami plastycznymi może próbować się posługiwać, najlepiej wejść na stronę jakiegoś sklepu np. http://www.plastyczne-lublin.pl/index.html i tam znajdą się pomysły na prezent dla dziecka