Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana niepewna

Do kobietek - krótki cykl miesiączkowy

Polecane posty

Kobietki miała któraś z Was krótszy cykl miesiączkowy, czyli kolejna @ za 14-21 dni od poprzedniej ? Czym może być to spowodowane ? Dostałam okres po 19 dniach i trochę się martwię bo mam tak 1 raz. Zwykle cykle miałam w miarę regularne ok. 30 dni, odkąd zaczęłam współżycie, czyli od ponad roku dostaję szybciej @ co 25-27 dni, a teraz taki krótki cykl.

Nikt nie miał takiego problemu ?

aż tak krótko? a jesteś pewna że to okres a nie krwawienie śródcykliczne?...

Nie no właśnie okres bo krwawię normalnie obficie jak podczas okresu, ostatni cykl mam właśnie jakiś dziwny, bo poprzedni okres miałam krótszy niż zwykle i szybko mi się skonczył, w międzyczasie byłam u ginekologa na cytologii i powiedział, że wygląda w porządku, w każdym razie zauważyłby chyba jakby coś było nie tak, po tej cytologii plamiłam trochę - zresztą lekarz mnie uprzedził, że będę plamić, no i teraz szybciej dostałam @.

Słyszałam kiedyś, że ktoś okres miał po 2 tyg. To pewnie jakieś zaburzenia hormonalne? Dodam, że choruję na niedoczynność tarczycy. Zdarzały mi się plamienia okołoowulacyjne, ale tej krwi było malutko i krótko a teraz to jest normalny okres bo i boli mnie głowa - trochę tak migrenowo a miewam tak właśnie przy okresie. No nic, trzeba będzie pójdzie do gina zrobić usg i upewnić się, czy wszystko ok.

a no jak masz tarczycę skopaną to moze coś z tego być. przy nadczynności się okres zatrzymuje, to przy niedoczynnosci moze własnie wręcz przeciwnie. a to wszystko sprzężone ze sobą. endokrynolog coś mówił na ten temat?

Nie wiem nic wiecej nt. miesiaczki od endokrynologa bo moja wcześniejsza doktorka zawsze pytała tylko czy miesiaczki regularne, a były w miarę regularne, więc nie było problemu a teraz mój doktor nie pyta o to. No ale nie miałam powodów to obaw. A jak miałam małe plamienia około owulacji to pytałam kiedyś o to gina i powiedział, że tak się może zdarzyć, miałam też usg i było ok. Ale nie wiem czy to ma coś wspólnego ze współżyciem też bo kiedyś raczej miałam 30 dni, czasem nawet 32 -33 dni cykl, a odkąd rozpoczęłam współżycie to cykl mi się jakby skrócił.

moze to byc reakcja na współżycie, ale nie aż taka. moze to przypadek, reakcja na coś jeszcze, na nerwy albo coś - jednorazowo to nie powod do paniki. ale jesli sytuacja nedzie sie powtarzac to lepiej porozmawiac z lekarzem. 25-27 dni to OK, ale poniżej 20 to już troszkę za krótko jednakże. pytanie jeszcze kiedy w tym wszystkim masz owulację i czy wszystkie fazy cyklu są wydolne...

Gość martwie sie co to
Ja jak rozpoczełam współżycie okres miałam co 2 tygodnie przez kilka miesięcy. Niestety już nie pamietam co ginekolog mi powiedział bo to było około 4 lata temu ale to raczej nic poważnego bo bym zapamiętała.