Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajowata

Gdzie kupię jajka z numerem 1?

Polecane posty

Gość ktoś kto chce
khymkhymkhym widziałaś kiedyś fermę drobiu nieśnego ? Pewnie jesteś mieszkanką/mieszkańcem dużego miasta - to nie masz pojęcia o chowie klatkowym.To już nie tylko o hormony chodzi!!!!!Antybiotyki to pestka.Takie fermy są nastawione głównie na zysk!Więc karmią paszami z różnymi świństwami.W pomieszczeniach hodowlanych jest okropne zagęszczenie,kury padają,z zaduchu,ciasnoty i brudu.Padłe kury są zjadane przez swoje "koleżanki".A gdzie ty masz metale ciężkie w glebie - na wsi?Niby skąd z fabryk,kopalni.Jakie miejsca masz na myśli.Tam gdzie ja mieszkam , wieś otoczona jest wokół lasami,daleko od drogi(spalin)jajka od moich kurek są pyszne i zdrowe,karmione pszenicą,kukurydzą,pasące się na zielonej trawie!!!! A ty wciskasz kit,że fermowe lepsze.Chyba nigdy w życiu nie jadłaś prawdziwego jajka.Napisze ci producent reklamowe slogany na opakowaniu"jaja od szczęśliwej kurki" albo wsiowe, albo od babuni , a ty już cała w skowronkach.Gdybyś widziała jaka jest prawda to jaja do ust byś nie wzięła.SMACZNEGO!!!!!!:p:p

Gość jajkowata z...
Taka prawda, jeszcze cały stres kury przechodzi na jej jajka. Biedne te kury, ale zysk musi być!

Gość khymkhymkhym
Zaraz sie rozplacze :P Napisalam wyraznie, ze nikogo do niczego nie namawiam a dla mnie wszystkie te jajka nie sa warte tego pisania, co wam na glowy padlo? Nie dyskutuje na temat hodowli a na temat jajek i tego sie trzymam. O tym w jaki sposob metale ciezkie dostaja sie do gleby to sobie poszperajcie w necie, bo mnie przeciez nie uwierzycie. Jesli chodzi o zycie na wsi - nie rozsmieszajcie mnie. Wystarczy mi zerknac na gospodarstwa sasiadow zajmujacych sie 'jajczeniem' - samochody, traktor, inne maszyny nie tylko rolnicze, pomijam inne dodatki a pomiedzy tym kurki grzebiace beztrosko przeciez w czysciutkiej glebie :D, czasem polknie sobie srubke lub nakretke - zrodlo witamin ;). Widze, ze lubicie dzielic wlos na czworo - to, ze gdzies tam znajdzie sie pare obejsc z dbala gospodynia nie swiadczy, ze tak jest na kazdej fermie, czy gospodarstwie. Smak prawdziwych jajek znam i pamietam a na napisy nie patrze, tylko na cene. Oczywiscie w przypadku jajek. I przestancie sie czepiac - napisalam wyraznie - kazdy niech wybiera wg siebie. Czasem rece opadaja :P

Gość niech każdy wybiera wg siebie
A ja i tak nie zrozumiem jak można jeść te jajka 3, a nawet dwójki :o Pomijam już kwestię chowu kur, jak komuś to nie przeszkadza, to już jego ból. Ale te jajka śmierdzą, a smak mają rybio-chemiczny. Jedzą je chyba tylko osoby, które nigdy nie jadły jajka od wiejskiej, wolnobiegającej kury. I co by ta kura nie poskubała na podwórku, to dopóki to nie są odpady z garbarni, nie będzie to bardziej obrzydliwe niż to, czym są karmione "trójki"na fermach.

Gość khymkhymkhym
Kwestia przyzwyczajenia wynikajaca z.... braku wyboru. Od kilku lat mieszkam w ogromnym miescie i na poczatku bawilam sie jak wy w poszukiwanie "prawdziwycj" jaj. Oprocz roznicy w cenie i ekspozycji na polkach zawartosc pudelek przedstawiala sie niesamowicie monotonnie - 3. Czasem ciemniejsze, czasem jasniejsze, jedne wieksze inne mniejsze. Ale wszystkie mialy na imie 3, nawet te z napisem bio i AG. Jem po kilka tygodniowo i zapewniam, czuje sie swietnie ;)

Gość naiwna kobieto !!!!!
khymkhymkhym - zapewniam cię,że do czasu !!!! Ale rozumiem też,że jesz ten syf, bo nie masz innego wyboru.Ale go nie zachwalaj innym i nie porównuj z takimi wiejskimi!!!! Najbardziej paradna jesteś z tym jedzeniem śrub i nakrętek hahahahahahaha:p:p:p Ostatnio zginął mi młotek i obcęgi - idę spytać kur - czy mi nie zeżarły - Kura - pelikan hahahahahahahahahahahaha ale jaja!!!!!

Gość podnoszęęęęęęęęęęęęę
up

Gość Stary satyrze spedziały
"groszekZmarchwią" własnie się zastanawiałam co tak cuchnie na całą Polskę!!!!!?????? A to te twoje starcze obwisłe,zasyfiałe jajca nr.10 - zainwestuj w mydło i wodę to się skurczą, pozbawione brudu

Gość cashiullek
Jeżeli ktoś jest zainteresowany jajkiem od kury zielononóżki, dowóz do Poznania i okolic, hurt-detal, proszę dwonic pod nr 501036076

Gość Gosia 01
Mam do sprzedania jaja kurze z gospodarstwa własnego na wsi, tel. 692 558 261

Gość gość
bardzo dobre jajka sama jem kupuje dla wszystkich w domu

Gość gość
1 sa bardzo dobre ale zerówki są jeszcze lepsze spróbuj sobie różnice czuć od razu, ja kupuje zerówki z organic24 pl mozna zamawiam przez internet jest duzo wygodniej i zawsze mam świeże jajka, pewnie dlatego, że jajka nie leżą na magazynach nei wiadomo ile tylko zawsze są świeże

Gość gość
Na wesele zamawiałem jajka Braci Grotek, które jeszcze dodatkowo firma cateringowa odpowiednio obrobiła i stały się hitem wieczoru ;) Bardzo smaczne, do tej pory od czasu do czasu jemy z rodzinką. Nie przesadzałbym, aż tak bardzo z tymi wysokimi cenami, bo na ich stoisku w Wawie, znajdziesz też sporo tańszych, a dalej ekologicznych odpowiedników.

Gość miki8999

Też właśnie chciałem polecić jajka od Braci Grotek od kiedy spróbowałem jajek owsianych to już innych po prostu nie kupuje ?

Gość StevBick

Worldwide Legally Levaquin Pneumonia Visa Accepted Medicine Amoxicillin Resistance Children Tonsillar Infection Leukopenia Caused By Antibiotic Amoxicillin