Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maamciaaaa kalinnkiiii

przyznali mi rodzinne.i wychowawczy.

Polecane posty

a juz sie balam ze nie dostane nic.a tu prosze na konto wplynelo 2400zł.

Gość poziioomka
Super kasa przyda sie tym bardziej ze swieta tuz,tuz Tylko zaraz zjada cie tutaj

Kasa przyda sie na remont mieszkania. Myslalam ze nic nie dostane ze przekroczymy dochod a jednak.Przyznane do 30.10.2010.Te pieniadze mi sie naleza. Rodzinne + wychow. 470zł miesiecznie.Zawsze cos.

Gość ale dowwaliłas ....
2400 zł ? chyba cos ci sie przewidziało wychowawczy to około 400 zł plus rodzinne około 48 lub 68 zl ( zalezy wieku dziecka ) no chyba ze doliczyli ci becikowe ...............

Tak + 2 becikowe.Wyplacili mi za okres od 20.10.do konca grudnia.I na koncie 2400zł. Ciesze sie strasznie ze dostalam kaske.Mamy juz na remoncik naszego mieszkanka i nie bedziemy musieli juz pozyczac.Bo teraz mieszkamy na stancji.

Zeby dostac wychowawczy musisz miec przyznane rodzinne.Dochod na rodzine nie moze przekroczyc 504 zł.Wtedy dostaniesz swiadczenia.

:)aż mi sie coś przypomniało , byłam dziś na poczcie młoda dziewczyna 23 lata odbierała kase z MOPS-u i pyta sie czy ona dostanie jakiś kredyt na święta z MOPS-u? załamałam sie tak może z naszych portfeli .......p..............nierób ma dwie ręce i nogi niech prace znajdzie............

Tak.Potrzebne jest zaswiadczenie z urzedu skarbowego o wysokosci dochodu uzyskanym w 2008 roku.Twoj i meza. Nawet jesli nie masz meza a zyjesz z ojcem dziecka to jego dochod tez musisz wykazac.

Gość a kogo to obchodzi ...........

Ja pracowalam 4 lata wiec to mi sie nalezy.Urodzilam dziecko za rok wracam do pracy.Oczyswiscie jak przyjma mi dziecko do zlobka bo jak nie to niewiem co zrobie. Ja kiedys pracowalam na innych.A teraz niech pracuja na mnie.

Gość koralgolowa
Elwirka:p a ty wiesz, że żeby dostać wychowawczy to trzeba być osobą pracującą, czy nie mieści się to w twoim ciasnym umyśle??? autorka też jest płatnikiem podatków i wszelkich składek:o

okey:)nie mam na myśli Ciebie:):)ja tez po becikowe pójdę.Chodzi mi o bierność młodych ludzi .....młoda dziewczyna zamiast poszukać pracy to po kase do mopsu ijeszcze jej mało jeszcze kredyt chce tylko z czego spłaci jak nic nie ma.Poprostu rozśmieszyła mnie ta sytuacja.......

koralgolowa -nie pisałam o wychowawczym..................tylko o wyciąganiu ręki do MOPsu...................przez patologie........Ok nieważne.

Gość nie 504 zl tylko
528zl teraz jest. Ja tez dostalam 2x becikowe + rodzinne 68zl przyda sie . U nas jest duzo wiekszy dichod bo maz pracuje na czarno i nie placimy podatku wiec gdyby wszystko buylo na legalu to nie otrzymalibysmy nawet rodzinnego . Ale to i tak jest smiesznie malo w porownaniu z tym co daja na dzieci w europie zachodniej.

Gość testerka3
Hej Mam ogromną prośbę:) Jeżeli możesz mi pomóc to proszę wejdź na ten adres i się tylko zarejestruj. Nie musisz nawet podawać swoich prawdziwych danych jeżeli nie chcesz:) Tam wpisujesz tylko imię i nazwisko nic więcej. Zbieram punkty na nagrodę dla moich dzieci a mam ich troje i ciężko jest z kasą:( http://uwolnijmikolaja.pl/konkurs/5201 Będę ci bardzo wdzięczna i moje pociechy również:) Dziękuję za głosy Kinia Zajmie ci to tylko 15 sekund:)

Gość kachakrakow31
a ja mam taką sytuacje --jestem w ciązy 25 tydzien , mój partner zarabia 5tys -jeszcze slubu nie mamy ,ja nie pracuje nigdzie -mam mieszkanie ktore wynajmuje pewnej osobie ale nie jest to zgloszone do urzedu skarbowego -to czy ja tez moge sie starac o jakies pieniądze z mopsu? czy nie mam szans???

nie nie możesz znajdź sobie pracę chociażby dorywczą.........w ciąży też można pracować nawet do 8 m-ca........a jak Ci sie niechce pracować to wyciągaj kasy od państwa............

Gość o co chodzi z tym
2x becikowym? ja juz mam wszystkie papiey do mopsu i jak przyznaja mi zasilek odzinny to ile moge dostac? a ten wychowawczy przyznaja jesli sie pracowalo wczesniej?

Gość WstydMatki a mają za dużo w d
Matki pracują,rodzą i naturalne jest to że chcą wychować dzieci.I wiele,wiele z nich nie ma babć,ciotek i opiekunek jak podejrzewam te co to tylko szczekają.Cieszcie sie,że ma kto zostać z dzieckiem i możecie wrócić szybko do pracy.Te co nie mogą,te co mają umowy na niskie kwoty(nie zależnie ile zarabiają) maja pełne prawo do korzystania z pomocy od Państwa.I to własnie robią.Wiemy wszystkie,że te marne grosze nie pozwolą nam sie utrzymać,ale jest na leki,obiady w szkole lub przedszkolu dla starszego dziecka,ubrania itp.........i co ,że bierzemy?Czy kradniemy?Nie ,do cholery,zapracowałysmy na to(niestety tylko na to). I podejrzewam,że te co to tak mądrze piszę o wstydzie i upodleniu tych co biorą zasiłek same są na garnuszku dobrze zarabiającego męża lub partnera.Babcie siedzą wam z dziećmi lub macie opiekunki.Daj Boże wam wiecej,ale odpieprzcie sie od tych co korzystają z innej pomocy. Mam magistra,pracuje w skarbówce i co z tego,jak mam niską pensje.Ide po rodzinne i wychowawcze i nikt nie ma prawa mi powiedzieć ,że robie źle.

Gość alina111111
noi dobrze dziewczyny -jak się tylko da to brać kase i już- dosyc nas politycy okradają .

Gość alina111111
noi dobrze dziewczyny -jak się tylko da to brać kase i już- dosyc nas politycy okradają .

dokładnie - pomoc ze strony państwa młodym matkom to jakaś fikcja. O marne grosze trzeba się prosić. jak rozmawiam z koleżankami-mamami które siedzą za granicą i opowiadają jak powinna prawdziwa pomoc wyglądać to mnie krew zalewa, że żyjemy w takim popapranym kraju. Czyli żeby dostać te 400zł to dochód za 2008 musiałabym mieć razem z mężem 1500zł??? To jest chore...

Zawsze mnie zastanawiało jedno, np. jeśli jestem na wychowawczym i staram się o zasiłek to moje dochody tez będą się liczyć czy tylko męża. Skoro i tak nie dostaję wypłaty itp. to powinni brać pod uwagę tylko męża. Jak to jest? Źle myślę? Chciałabym wiedzieć tak na przyszłość

twoj dochod nie wlicza sie bo utracilas go.Biora tylko dochod meza i to dziela na 3.