Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość er4667

czy niemowle moze spac ok 8-10 h/dobe?

Polecane posty

Gość er4667

moja coka ma 1,5 m-ca i tak malo spi...do tego jest nerwuskiem i co jakis czas wpada w tzw. szal...macha rekoma i nogami i ciagle sie rozubudza i krzyczy... dodam ze ma apetyt i ladne je, karmie ja piersia. czy takie zachowanie niemowlaka jest normalne?

teraz juz powoli zaczyna sie czas kiedy ona nie bedzie chciala tylko spac, ale i polezec, żeby do niej mowic:) z doswiadczenia wiem. Moja corcia wlasnie skonczyka 3 miesiace i uwielbia jak sie do niej mówi, sama odpowiada po swojemu, uwielbia zabawy, bajki, :) potrafi nawet 2,5 godziny byc bez spania:)

rzeczywiści jak na takiego niemowlaka to Twoja córka mało śpi, ale spotkałam się juz u koleżanek z takimi dziećmi. Co do płaczu, machania rękami i nogami to byc może jest to odruch moro typowy dla niemowlaków. Możliwe, ze akurat Twoje dziecko jest bardziej wyczulone na wszelkiego rodzaju bodźce (których Ty nawet nie dostrzegasz, np. szczeknęcie psa, stuknięcie u sasadów itp.) i reaguje w ten sposób dośc często. Mojej też sie to zdarza, zwłaszcza w ciagu dnia