Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Stasia mama

ile warstw ubranek ubieracie dziecku do wózka?

Polecane posty

Gość mama Stasia mama

w taka pogode jak dziś, ok -1 C. Zastanawiam się jak grubo ubrac, mały leży w gondoli, zawinięty w kocyk i oczywiście zapięty kapą od wózka. Ma 5 miesięcy, nie będe go nigdzie wyciagac. Co radzicie?

Gość mama Stasia mama
no nie mówcie ze nie chodzicie na spacerki w lekki mrozik?

Gość maja papaja
nie przesadzaj, -1 to nie -10. Wystarczy to co w domu + kombinezon (jak kombinezon jest niezbyt gruby to dodatkowo weź koc z poliestru). Jak temp spada to pod przykrycie gondoli połóż grubszy koc.

Gość mama innego Stasia
bodziak, śpioszki, dres, a na to kombinezon wsio;)

Body z dlugim rekawkiem, rajstopki, bluzka z dlugim rekawkiem, spodnie, kombinezon. Przykryty jest kocykiem z polaru i nalozona jest kapa od wozka. Oczywiscie do tego czapa, buty (taki miekkie ocieplane kozaczki, dla niemowlat) i rekawiczki ;) Tak ubieramy sie teraz jak jest u nas -3 st.C

Gość wzesniowa mamuska
ja moja coeczke 3mies ubieam w body dlugi rekaw rajtuzki spodenki na gore gruby sweter lub bluze wkladam do kombinezonu przykrywam gubszym polarowym kocem oczywiscie czapeczka i kaptuek na glowe na raczki ekawiczki jeszcze czasem dodatkowo skarpeti ubieram na nozki

Gość maja papaja
No ja akurat tylu warstw pod kombinezon nie kładę. Samo body z długim rękawem i spodenki ze skarpetami wystarczają. Bluzkę na body zaczęłam zakładać dopiero kiedy dziecko zaczęło siedzieć w gondoli albo przesiadać się z gondoli do spacerówki. Za to mam dwa sprawdzone super patenty na niepogodę: 1) Kładę owczą skórę z Ikei na siedzisko spacerówki albo jako wyściółkę do gondoli. 2) Zakładam wełniane skarpetki pod kombinezon ze stópkami, i taki bez stópek dla większych dzieci. Dodatkowo jeśli w kombinezonie nie ma stópek na skarpety zakładam buty ze skóry i wełny owczej.

Gość maja papaja
Rękawiczek niemowlęciu nie zakładam bo ma kombinezon wykończony zakładkami na dłonie, z których można robić rękawiczki w razie potrzeby. Czapkę pod kaptur zakładam cienką z bawełny, bo nie widzę potrzeby zakładania grubej, no chyba że zrezygnowałabym z kaptura. Szalika niemowlęciu też nie zakładam bo żadne niemowlę nie ma jeszcze tak długiej szyi, która by tego wymagała. :)