Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

jak i czy stosujecie wode morska w sprayu

Polecane posty

Gość niby wiem.

witam mam pytanie u mojego niemowlaka slysze jakby mial katar. probowalam udroznic nos gruszka. bo dlugich probach z jednej dziurki udalo mi sie wydobyc "koze" koloru zielonego. z drugiej taka biala wydzieline. slyszalam jednak opinie by nie stosowac gruszek wiec kupilam wode morska w sprayu ( polecona przez aptekarke merimer) pytanie odnosni tej wody.jak stosowaliscie ta wode,wydaje mi sie ze za duzo psikne do noska malego tej wody. boje sie jej uzyc.

Gość ja stosuję disne mar
dla niemowląt. jak dzidzia była mała zeby jej nie udławic tym psikaniem. moczyłam w niej patyczek i wycierałam nose. teraz jak dziecko ma 2 lata., to psiakam tym do noska, a potem wybieram zawartość brudnego noska patyczkiem.

Gość wzesniowa mamuska
ja ta wode kupilam po zaleceniu poloznej. mala jak byla nowoodkiem krztusila sie podczas kamienia wg pediaty do noska wlatywalo jej sie mleko dlatego ciezko oddychala i chaczala. gruszka nic nie dawala wiec jej nie uzywalam. gdy mala juz nie ulewala i nie wymiotowala nie ma problemow z oddychaniem. wode moze raz zastosowalam ale nie zaowazlam ezultatu wiec ja odstawilam

Gość alicja1979
hej , patyczków nie można wsadzac do nosa kup sobie nos -fride czy jakoś tak jest super ,zamiast gruchy :-) ja stosuje wode tylko jak mały ma katar

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
stosuje tez merimer

Gość niby wiem.
a czy jak psikne to wode, to odpowiednia dawka poleci bo jak wyprobowalam to wydawalo mi sie ze bardzo duzo tego. nie wydaje mi sie ze ma katar,w sumie w nosku nic nie widac. tym bardziej mnie ta zielona "koza"zaniepokoila

Gość niby wiem.
a ta wode morska jak mam zastosowac ? boje sie ze cos zrobie maluszkowi

nie boj sie nic nie zrobisz ja pierwszy raz zastosowalam ja jak moja Jagodka miala 5 tygodni i uwazam, ze jest rewelacyjna, katarek sam wyplywa z noska a ta zielona i zaschnieta koza to pewnie przez za suche powietrze w domu, moze masz zawysoka temperature?

Gość niby wiem.
w domu mamy od 18-21 stopni. sami ogrzewamy i tego pilnujemy.

Gość ja stosuję disne mar
patyczkiem można na brzegu delikatnie wytrzeć nosek, to było zalecenie położnej a potem lekarza. woda morska psika tak mocno, że możesz udławić maleńkie leżące dziecko. powinno się stosować raz dziennie, bo przecież taki maluch sam sobie nosa niw wyczyści, a wiadomo, że każdemu nos się brudzi nawet bez kataru...

Gość niby wiem.
czyli jest ryzyko udlawienia :( kurde .... a tez tak mialyscie ze jak patrzylyscie w nosek nic nie bylo,a po zastosowaniu "czegos" nagle okazalo sie ze byl powaznie zatkany

ja podaje jak mala siedzi czasem tak jest, ze niby nic nie ma w nosku a po nalaniu wylatuje duza koza a ile Twoje malenstwo ma miesiecy?

Gość niby wiem.
ma 3 tyg i 4 dni dopiero

o to kruszynka;-) to jak ma glowke na ramieniu jej delikatnie psikaj;-) moja mala miala masakryczny katar jak miala 5 tygodni

Gość niby wiem.
a dawka ktora sie automatycznia psika jest odpowiednia?

nie dociskam do konca nadmiar i tak zaraz wyplynie z noska;-)

Gość butelka wody mineralnej
a ja stosuje spray nivea baby jest z tych wszystkich najtanszy a to samo dzialanie