Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takamama

Jak oduczyć roczne dziecko picia z butelki?

Polecane posty

Gość takamama

Jak wyżej?Jak to zrobić? Od jakiegoś 6 miesiąca probuję małej podawać wodę, soczki a to z niekapka Aventu, z kapka Nuka, ze zwykłego kubeczka również. Nic z tego. Niekapek służy jej do gryzienia, a ze zwyklego kubeczka pije tylko jogurt(jak ma ochote). Macie drogie mamy jakies sposoby na takiego uparciucha?

Gość maja papaja
Kup do butelki, którą teraz masz, pasujący do niej miękki silikonowy ustnik od niekapka, a po jakimś czasie podmień butelkę na butelkę od niekapka. :) Powodzenia!

Gość a po co roczne dziecko odzwycz
ajac od butelki? mleko kaszka grysik to na lezaco spokojnie moze jeszcze pic ze hoho

Gość tak czas najwyższy
aby dziecko zaczęło jeść nożem i widelcem, no i zacznij powoli wprowadzać pałeczki

Gość tak czas najwyższy
zapomniałam dodać, że pić może przez słomkę, żeby se nie upierdoliło śliniaka!

Gość arrrrrrrr
Wstyd się przyznać, ale ciągnąłem smoczka do 3 klasy podstawówki... może nie zabieraj dziecku tej przyjemności...?

Gość przyjemność przyjemnością
ale zbyt długie picie z butli grozi wadami wymowy i popsutymi zębami.... wiem z autopsji bo moja teściowa wciskała mojemu starszemu synowi butlę do 6 roku życia - mimo próśb i gróźb :P i teraz wydajemy kasę na dentystę i logopedę....

Gość maja papaja
Roczniak może śmiało zacząć jeść sam łapkami, melaminową łyżeczką i pić z kubka z ustnikiem. Jaki problem? :)