Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna x

Rozwód

Polecane posty

Gość Biedna x

Czy jest ktoś kto może mi pomoc. O tuż mąż po raz któryś znalazł sobie kochankę. Do tej pory mu wybaczałam ale już dłużej tego nie zniosę. Chcę się rozwieść!!! Mamy 14 letniego syna. Ja nie pracuję. Obecnie mieszka z nią. Mąż prowadzi firmę ze wspólnikiem. Nie daje mi pieniędzy. Chcę rozwodu z orzeczeniem o winie. Na co mogę liczyć (jakieś alimenta i pieniądze na mnie, odszkodowanie???) Dodam jeszcze że mamy nie spłacony dom (kredyt) co będzie??? Czy sąd nakaże mu spłatę za moją krzywdę???? Bardzo proszę o pomoc!!!!!

Gość Biedna x
Nikt nie był w podobnej sytuacji?????

Gość no tak to bywa
twoim bledem bylo ze nie pracowalas! Ale atk to juz czasami jest ze to on nie cche zeby zona pracowala i wtedy jestem jak najbardizej za tym zeby placil na Ciebie alimenty.. Gorzej co bedzie jak on nagle nie bedzie mial formalnie z czego placic, albo jak go zupelnie zabraknie a zazwyczaj kobiety zyja dluzej!!!

Gość Biedna x
Ja pracowałam ale zwolnili mnie parę miesięcy temu. Teraz jestem bez pieniędzy.

Radzę szukać pracy. Koleżanka była w podobnej sytuacji. Dostała na siebie i dziecko 550zł /mies. Wszystko zależy od udokumentowanych dochodów męża. Wiadomo, jak jest na papierze zawsze dużo mniej

Gość aaanjuwrrfade
Po pierwsze zdobądź dowody że Cie zdradza,zdjęcia itp.po drugie o ile nie macie intercyzy należy Ci sie połowa majatku.Radze udać sie do adwokata i to on doradzi Ci co i jak.

Tak, ale skoro dom na kredyt, to ktoś go będzie musiał spłacać. Majątek podzielą i kredyt też. A jeśli chodzi o te alimenty, to myślałam, że ty całe życie nie pracowałaś. Nie wiem, jak to jest w sytuacji, gdy straciłaś pracę niedawno? Koleżanka przedstawiła sprawę tak, że Ona prowadziła dom i to była jej praca przez 8 lat...taki bzdety