Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudii

Powroty torbieli

Polecane posty

Gość Klaudii

Hejka. Pierwszy raz piszę na tym forum i mam nadzieję,że ktos odpisze xD Ostatnio wykryto u mnie torbiel na prawym jajniku i musiałam mieć ją usuwaną.Niestety wraz z prawym jajnikiem.Czy ktoś wie czy teraz jest większe ryzyko,że ona powróci na drugim jajniku? Mam dopiero 17 la,a w przyszłości bardz chciałabym mieć dziecko. Teraz biorę tabletki anty 2 miesiąc i potem je odstawiam. Czy po odstawieniu jest większe prawdopodobieństwo,że zrobi mi się znowu torbiel? I jaka mam szanse zajścia w ciąże z jednym jajnikiem? Proszę o kontakty z kimś kto miał podobne problemy. Pozdrawiam

Gość matajestaaaa
witam!Zalezy jaka to była torbiel,ale bez stresu! Ja miałam wiele lat temu usuwaną torbiel endometrialną,do tej pory nie wróciła,a nie stosowałam ZADNYCH leków!Takze głowa do gory!

Gość matajestaaaa
co do Twojego pytania-nawet z 1 jajowodem mozna zajsc w ciaze,bedzie to dłuzszy okes staran,ale powinno sie udac!Nie panikuj tylko!

a ja ide pod noz 4 stycznia i bardzo sie boje ze usuna mi jajnik !!!! ;( nie wyobrazam sobie tego, tez bardzo che miec dziecko i martwie sie zeby nie bylo zadnych przeciwskazań.

Gość ja też tak mam.....
miałam usuniętą torbiel z jajnikiem i jajowodem...niestety. od operacji mineło 5 miesięcy na razie nie ma nawrotów ale boję sie, ze będą problemy z zajściem w ciażę :-(