Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9 miesiąc

drugi poród łatwiejszy ???

Polecane posty

Gość 9 miesiąc

Rodziłam 2 lata temu. Obecnie jestem w 9 miesiącu i zastanawiam się czy drugi poród jest szybszy - łatwiejszy ??? jakie są wasze porównania ???

dla mnie o wiele łatwiejszy i krótszy. masz mała różnice wieku między dziecmi, szybko pojdzie - mi tak powiedzieli na porodówce i tak tez było. moja mama długo rodziła drugie dziecko, kilkanascie godzin i bóle krzyzowe, róznica 4 lata.

Gość mummy3
u mnie drugi poród trwał niecałe 3 godziny i był o ponad połowę krótszy od pierwszego. różnica wieku u moich dzieci to 1 rok więc chyba nie ma sie co dziwić że tak szybko poszło. ale u ciebie to tez nie jest zbyt długi odstęp czasu więc myślę że powinno pójść gładko. zresztą juz przecież wiesz co i jak. to powodzenia.

Gość ymmum3
niestety, nie ma reguły na to wiec sie nie nastawiaj, ze będzie łatwiej ( albo trudniej) ja akurat należę do tej drugiej opcji - mnie za drugim razem szło o wiele trudniej, tłumacze to sobie tym, ze chłopcy ( drugi był chłopak) maja wieksze główki, ogólnie ten mój "chłop" był wiekszy niz córka, poza tym za drugim razem , mimo, ze dziecko było wieksze nie nacięto mnie no więc MUSIAŁÓ byc trudniej............. i było, ojjjj było. Róznica wieku miedzy nimi to raptem 3 lata

Gość mamaich
u mnie pierwszy poród 13,5h a drugi 2,5h .i było o wiele lepiej.ale to zależy też od położnych moim zdaniem:)

Gość mamaich
u mnie pierwsza córka ,drugi chłopczyk no i też był większy od córki

Gość samosiaalka
moim zdaniem nie ma na to żadnej reguły-moja bratowa 3 porody identyczne wywoływane mimo odejścia wód płodowych,kilka godzin męki,wszystkie 3 dziewczynki 2700 faktem jest że dziecko 4 kg i jak głowka duża-widać na usg,to lekarze już sami proponują cc