Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolla8787

farbowanie włosów w ciąży

Polecane posty

kilka dni temu dowiedziałam się ze jestem w ciązy, a wcześniej umówiłam wizytę u fryzjera i nie wiem czy mogę iść na farbowanie??? jak myślicie?

Gość mummy3
ja farbowałam włosy w ciąży i nic mi się nie stało. chociaż słyszałam że niektóre kolory moga wyjść inaczej niż powinny jeżeli jest się w ciąży.

niektórzy uważaja że w pierwszym trymestrze się nie powinno z powodu młdłości i dlatego ze w tym czasie u dziecka rozwijają się najważniejsze organy. mój ginekolog jednak twierdził ze nie ma przeszkód i można farbować więc ja farbowałam i dziecko jest zdrowe

farba przecież nie przeniknie przez skórę i krwiobieg do płodu :) Jedyne co może zaszkodzić to opary, ale to też Tobie a nie dziecku - może ci się np słabo zrobić lub niedobrze. No i podobno blondy mogą wyjść dziwnie, ale moja ciężarna koleżanka ostatnio robiła blond i wyszedł super.

Ja farbowałam w 2 miesiącu, wszystko w porządku, ale warto zrobic to szybko, by nie wdychac oparów :)

Gość farbowana
ja farbowałam cały czas,nawet teraz przed swiątami,rzadko które salony stosują farby gorszej jakosci czyli te z amoniakiem, obecne są o wiele bardziej bezpieczniejsze i nie niszczą włosów a co za tym idzie są również bezpieczniejsze dla dzidziusia.Dbaj o siebie i maluszka;-)

Gość farbowalam
ale kolor po 3 mies juz mi nie taki sam wychodzil teraz jestem przed porodem i mi nawet samooplacz na nogi nie chwyta czy buzie wiec odczekam z farba i wracam do koloru zblizonego do naturalnego:)

Gość lekarka powiedziała
Mi jak byłam w 9tc że do 12tc mam nie 'rozjaśniać' włosów. Ale z farbowaniem chyba jest tak samo. Po za tym farba to CHEMIA w ciąży nawet niektórych szampoów nie możesz stosować np VICHY DERCOS z aminokwasami. Więc wybór należy do ciebie. Ja tam włosy zrobię przed porodem,bo jak urodzę to nie bedę miała czasu siedzieć 3h u fryzjerki :D