Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość cokolwiekja

ekstrakcja ósemki - tydzień po zabiegu

Polecane posty

Gość cokolwiekja

dokładnie tydzień temu miałam dłutowaną dolną ósemkę, zabieg przebiegł bez problemu, założyli mi szwy. potem jak minęło znieczulenie czułam się fatalnie, przez moment miałam nawet dość porządny krwotok, ale na drugi dzień już czułam się dobrze. ból minął po 4 dniach, opuchlizna zeszła po 6, trzyma mnie jedynie lekki szczękościsk. dzisiaj byłam zdjąć szwy i wszystko jest w porządku, mam jeszcze przez kilka dni płukać eludrilem i powinno być dobrze. i teraz: 1. czy mogę już palić? skoro nie wytworzył się suchodół ani nic, wszystko się ładnie zrasta, to czy dym nagle nie spowoduje jakichś brzydactw w dziąśle? 2. jak to jest z alkoholem po antybiotykach? wczoraj wieczorem wzięłam ostatnią tabletkę, mogę już dzisiaj się trochę napić? 3. jak długo goi się rana po zdjęciu szwów? kiedy mogę przestać uważać na to, czy są tam jakieś drobinki jedzenia czy nie? nie miałam czasu zapytać się chirurga przy zdejmowaniu szwów, bo weszłam do gabinetu na chwilkę w przerwie innego zabiegu, nie chciałam zawracać mu głowy takimi pierdołami :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować