Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beb

BEBILON PEPTI kto podaje dziecku?

Polecane posty

Gość beb

mam pytanie kto podaje BEBILON PEPTI rocznemu dziecku? tak się składa że lekarka przepisała BEBILON PEPTI 2 dla rocznego dziecka i nie wiem czy nie za 'słabe" to mleko (bo od 5 m-ca pisze na opakowaniu) no i czy nie jet to jakieś świństwo? jakie macie doświadczenia po tym "mleku"?

ja dawalam mojemu synkowi i corci bo mieli nietolerancje krowiego mleka,swietnie tolerowali,dobra mieszanka,spokojnie do 2 roku zycia:)

Gość Paula_27
hej Ja nadal podaję Bebilon Pepti 2 mojej córce. Ma nietolerancje białka mleka krowiego. W tej chwili ma 2 latka i 8 m-cy. Zagęszczam kaszką ryżową albo Sinlackiem, wtedy lepiej smakuje i jest bardzo sycące. Też się przeraziłam że na opakowaniu jest napisane od 5 m-ca. Ale nic "mocniejszego " nie ma, dlatego zagęszczam, żeby mała się najadła. Dodam że podaję je tylko 2 razy dziennie na pierwsze śniadanko i przed snem.

Gość beb
dzięki za odp! no tak też pomyslę o tym zagęszczaniu tego mleka a tak przy okazji czy gotujecie już normalnie obiadki dla rocznych dzieciaczków? ja do tej pory podawałam te ze sloika (bo ekologiczne) ale teraz córcia ma chyba większe zapotrzebowanie na jedzeznie :) i jej to nie starcza dlatego postanowiłm gotować jedzonko ale czy gotujecie dla ROCZNEGO DZIECKA na "normalnych skladnikach" tzn. mięso, warzywa kupione w sklepach dostepnych normalnie (nieekologiczne)?????

Gość moja córka ma 3 lata
i do tej pory jest na bebilonie pepti. Pytałam się pediatry czy nie ma jakiegoś mleka dla dzieci w jej wieku. Odpowiedziała że ma ma nawet 8 letnie dzieci na tym mleku. I nie ma co się dziwić... Dzieci potrzebują składników które zawiera mleko a dzieci z alergią na mleko nie mogą go spożywać ani jego przetworów( jogurty sery itp) więc dla zbilansowania diety trzeba to uzupełniać odpowiednią mieszanką. A tak na marginesie to ja niekiedy o tej pory podaję słoiczki córce:):):)