Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja zrobilam bilans

ile wydacie w tym roku na swieta?

Polecane posty

na hot money był taki temat i zaczelam sie zastwawiac.. rodzina 2 dorosłe osoby i 2 dzieci, nie jedziemy nigdzie na swieta choinka, ozdoby - ok 300-400 wynajem Gwiazdora - 200 jedzenie - ok 700 prezenty ok 3000 prezenty dla naszych tesciow, rodzenstwa i ich dzieci - ok 1500 nowe ubrania do wigilijnej kolacji ok 500 nie myslalam,ze az tyle wychodzi :O:O

Gość kaffeterianka
chcesz się pochwalić na kafe że masz dużo kasy, czy co?

nie chce sie pochwalic, pisze jak jest i szczerze mowiac nie myslalam,ze tyle kasy sie wywala :O gwiazdor z ogloszenia ;) dzieciaki sa w wieku 5 i 3 lata, beda mialy frajde ;)

Gość 4 i pół tysia na prazenty
?:O jasssne:D

Troszkę chyba chcesz przyoszczędzić na jedzeniu, 700 złotych tylko, na tyle dni i osób??? Kaszę z ziemniakami będzie jedli, czy jak????

Gość korexs
gwiazdor= chipen dayls z duza pyta;)

tyle wyszlo: lego - 250 lalka wymaorzona - 300 czapki - 30 zl x3 rowerek - 500 rolki - 300 pioro dla meza - 200 posciel z hanna montana - 100 posciel z ben ten 10 - 100 gra komputerowa - 70 mini laptopik - 500 ja wybralmam sobie week w spa - 600 tescie - po ekspresie - 300 a rezta jakies bibeloty ale tyle wyszlo

Gość zalisz sie czy chwalisz
jezeli sie zalisz to powiem ci ze wydajesz kase na niepotrzebne rzeczy. Od kiedy choinka i ozdoby kosztuja 300 zl? Chyba z co roku kupujecie nowe ozdoby - nie wiem po co i na co. A choinki sa tanie! Jedzenie i prezenty rozumiem ale to i tak 700 na jedzenie to moim zdaniem duzo. 1500 zl na prezenty dla rodziny? Zastanw sie a postaw sie czy co? nie rozumiem? Aha no i po co wam nowe ubrania na wigilie? Rodzina przychodiz i musicie sie pokazac? ja w zyciu nie kupuje nowego ciucha specjalnie na wigilie - bez przesady.

nie badzcie zlosliwi, w 1 swieta mamy goscia a 27 urodziny cory...

zalisz sie czy chwalisz -ani to ani to, po prostu jestem na mska zdiwiona kosztami, nie kupujemy co roku, ale misiac temu skonczylsmy budowe i stare ozdoby (czerowne) nie pasuja do nowego wnetrza.. a wigilia to raz w roku tylko ;) ale serio jestem zdzwiona ta kwota... usiadlam, policzylam i zonk ale chce wiedzec jak to u Was wyglada:)

mnie bardzo interesuje lalka za 3 stówy:D ale jak sie kupuje pół sklepu i przyzwyczaja dzieci że święta to okazja żeby dostać BARDZO DROGIE RZECZY to nie należy marudzić że święta drogo kosztują:O

Gość gwiazdor dla dzieci
gwiazdor= chipen dayls z dużym worem :D

bo ja zrobilam bilans zalisz sie czy chwalisz -ani to ani to, po prostu jestem na mska zdiwiona kosztami nie wiem co cie dziwi, bo najwiuęcej kasy wywalasz na prezenty, czyli 4,5 tysiąca:D z czego sama bierzesz 6 stów i na głupią lalke wydajesz 300:D i co cie dziwi bo nie rozumiem?:D

Gość costamcostam
to ile wy z męzem zarabiacie, ze na same swieta wydajecie tyle kasy? a gdzie tu zycie po świętach..

Gość kaffeterianka
w tym roku za dużo nie wydam bo 1200 hipoteka , 1500 ubezp za auto ( za pol roku ) , padł mi akumulator 650, zatrzymali prezent dla corki na cle i muszę zpłacić vat, i zwykłe normalne koszty jak co miesiąc mieszkanie telefony itd, a jeszcze do tego muszę kupić maszynkę do mięsa bo wczorak popychałam tzonkiem od noża i się wkręcił , a dziś zgubiłam obie rękawiczki a mój mąż jedną.

Dobrze, jeżeli chcesz wiedzieć, to Ci powiem. :) Dwa zestawy lego, które moje dziecko sobie zamówiło, to koszt ponad 1000 złotych. W Polsce. Ale zostały zakupione w USA, wyszło troszkę ponad 600. A to nie jedyne prezenty. :) Za samo mięso do pieczenia zapłacę zapewne ok. 3 stówek. Dziwi mnie, że Ty wydasz tylko 700 złotych na jedzenie.

ale to nie święta są drogie:D:D tylko wy postanowiliście wykupić pół sklepu na prezenty:D same święta wyniosą cie bardzo mało:D ech, a myslałam że święta to atmosfera i inne bzdety, ale sie myliłam:D

Gość marokostyle.com
sklep rekodziela marokanskiego marokostyle.com zaprasza na ostatnie przedswiateczne szalenstwo zakupowe. Oryginalne i niepowtarzalne prezenty swiateczne www.marokostyle.com

zarabiamy wystarczajaco, nie chodzi o zastaw sie a postaw sie :) gwiazdka raz w roku i chce spelnic marzenia dzieci, na codzien nie sa tak rozpieszczone :) chodzi tylko o to,ze nie myslalam ile to kosztuje....ale czesc prezentow kupiona juz pazdiernik - listopad, ciuchy tak samo, ozdoby latem bo byly najtansze... jakos ta kasa sie "rozeszla" nie myslalam,ze to tak duzo bedzie..

moim zdaniem wydalas duzo za duzo. No i strasznie drogie prezenty kupilas. Po co az takie drogie? i prezent dla siebie za 600 zl? coz...

musztarda - az sie boje co bedzie jak moje maluchy podrosna ;) dania swiateczne sa tanie, troche dostane od mamy, ciasto sie kupi ale nie duzo bo nie wywalac, jakies napoje, slodycze, tort to 70 zl - w 700 spokojnie sie zmieszcze:)

Tanie, to są może potrawy wigilijne. Ale jest jeszcze pierwszy, drugi dzień świąt, mięsa, ryby, już nie są takie tanie. :)

w dzien jemy zazwyczaj to co zostalo z wigilii, bardzo lubimy te potrawy :) 26 grudnia spedzimy caly u moich rodzicow, 27 urodziny - tylko tort i kawka, bez zadnej kolacji (wszyscy są przejedzeni) no a pozniej bedzie trezba zrobic zakupy ;) miesko mam zamrozone, wiec jak cos to mozna odmrozic :)

moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość ja sie wypowiem i powiem tylko
zebys sie nie przejmowala tym jazgotem odnosnie za drogich prezentow. masz racje, gwiazdka jest w roku, czas spelniania zyczen. moja mama robila tak samo a ja jakos wyroslam na kobiete rozsadna, i na pewno nie jestem rozpuszczona :) pozdrawiam i zycze wesolych swiat :)

Gość nie fryzjerkakakakaakakaaaa
Ja sie wypowiem a mianowice 1. Gwiazdor - kto to wogole jest??? w wigile prezenty przynosi dzieciątko po choinke a nie jakis Gwiazdor!!!! a jak juz chcialas miec tego gwaizdora to jakis wujek sie mogl przebrac Ps. w co jest ubrany gwiazdor, jak wyglada - bo nie kojarze??? 2. Prezenty - zabawki az tyle??? i na dodatek drogie strasznie...jak sie chce to mozna taniej i na pewno tez sprawią tyle samo radosci!!!!ale tylko trzeba chciec 3. Choinka - moza samemu zrobic ozdoby z dzieciakami..mialyby nie samowitą frajde i radosc nie tylko ze same ozdobiły choinke ale z faktu spędzonego czasu z rodzicami przy wspolnej zabawie mozna przeznaczyc jedną z niedziel adwentowych ....ale nie bo poco...lepeij kupic swiecidełka i miec z glowy 4.nowe ubrania wigilijne - tym mnie poprpstu rozwaliłas na maksa!!!!debilizm

Gość niefryzjerka czy jak ci tam
gdybys nie byla ograniczona to bys wiedziala, ze Gwiazdor przynosi prezenty w Wlkp. i wyglada jak sw. Mikolaj :o